Tadić: Vlada vrlo brzo!

Lider DS saopštio Nikoliću

Tadić: Vlada vrlo brzo!

Politika -
Razgovor Tadića i Nikolića trajao pet minuta, a lider DS obećao da će imati većinu za nekoliko dana

BEOGRAD - Finiš.

Predsednik DS i kandidat za premijera Boris Tadić obavestio je juče predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je koalicija oko ove stranke blizu tome da formira parlamentarnu većinu. Posle sastanka u Predsedništvu, koji je trajao svega 15 minuta, Tadić je rekao da će Nikoliću za nekoliko dana dati punu informaciju na tu temu. Tadić je kazao da je delagacija DS, u kojoj su bili Dragan Đilas, Dušan Petrović, Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, Jelena Trivan i Rasim Ljajić (SDPS), predsedniku Srbije u pet minuta iznela sve što je imala, jer „su oni efikasan politički sistem“.

- Blizu smo tome da formiramo parlamentarnu većinu i uveren sam da ćemo u narednim danima to i učiniti. SNS pokušava da se dogovori o svojoj parlamentarnoj većini, a DS čini napor da formira većinu koja će biti u interesu građana - naveo je lider DS.

Kako je rekao, demokrate pregovaraju sa svim strankama osim sa SNS i DSS, a u dosadašnjim razgovorima nije bilo reči o personalnim rešenjima jer je najvažnije da se postigne dogovor o ekonomskoj stabilizaciji zemlje, rešenju problema KiM i nastavku evropskih integracija.

- Moj cilj nije da formiram parlamentarnu većinu oko pitanja ko će učestvovati u vladi, nego ko je spreman da vodi takvu ekonomsku politiku - rekao je Tadić.

Slikanje – samo iz jednog uglaPrilikom jučerašnjeg sastanka demokrata s Nikolićem foto-reporterima i snimateljima bilo je zabranjeno da slikaju početak sastanka s dva različita mesta, što je inače praksa, već su mogli da stoje samo na jednom mestu, bočno od predsednika.

Tadić odbio posluženjeDelegacija DS predvođena liderom Borisom Tadić ponuđena je po dolasku u Predsedništvo kafom i sokom, međutim, demokrate su odbile bilo kakvo osveženje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track