KOZAREV: Više informacija o tome zašto voz stoji posle obraćanja premijera
Foto: Fonet

Nema informacija

KOZAREV: Više informacija o tome zašto voz stoji posle obraćanja premijera

Politika -

RAŠKA - Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev izjavio je večeras da će više informacija o tome zašto voz koji je krenuo za Kosovsku Mitrovicu stoji više od sat na stanci Raška biti posle obraćanja premijera Srbije Aleksandra Vučića.

"Znam isto koliko i vi i pogledaćemo svi zajedno konferenciju za novinare premijera", kazao je Kozarev novinarima na stanici Raška, gde stoji voz koji je danas iz Beograda krenuo za Kosovsku Mitrovicu.Konferencija za novinare premijera Srbije zakazana je za 18.30.

Konferencija je zakazana pošto su objavljeni snimci da je uz šine na pruzi kojom treba da prodje voz postavljen eksploziv.Specijalne kontradiverzione jedinice kosovske policije počele su proveru četrdesetak kilometara pruge od administrativne linije do Kosovske Mitrovice.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Voz se inače nalazi na poslednjoj stanici pre administrativne linije sa KiM.Predsednik Kosova Hašm Tači pozvao je ranije danas nadležene institucije u Prištini da zakonskim merama zaustave voz, kako je rekao, zbog neprihvatljivog nacionalističkog obeležja u njemu koje je u suprotnosti sa Ustavom Kosova i jer se u njemu nalaze i zvaničnici Srbije koji nisu dobili dozvolu za ulazak na Kosovo.

Na vozu je na više jezika ispisano Kosovo je Srbija, a unutrašnjost je dekorisana freskama iz srpskih manastira na Kosovu i Metohiji koji su pod zaštitom Uneska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track