SNP: Prekunuti pregovore u Briselu, potrebno jedinstvo u zaštiti Srba na KiM
Foto: Zorana Jevtić

Saopštenje

SNP: Prekunuti pregovore u Briselu, potrebno jedinstvo u zaštiti Srba na KiM

Politika -

BEOGRAD - Srpska narodna partija večeras je najoštrije osudila pokušaj terorističkog napada na srpski voz koji je putovao iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu i zatražila od Vlade Srbije da hitno obustavi sve pregovore koji se sa Prištinom vode u Briselu uz posredstvo EU.

SNP u saopštenju poziva partije, institutcije i pojedince da se u ovom osetljivom trenutku za Srbiju ujedine i da pokazu da Srbija stoji uz svoje sunarodnike na Kosovu i Metohiji.

"Pokušaj terorističkog napada na voz iz Beograda, na veliki pravoslavni praznik Svetog Vasilija, trebalo je da stvori nestabilnost na KiM koju bi šiptarski teroristi iskoristili da završe posao progona Srba sa njihovih vekovnih ognjišta na severu Kosova i Metohije, koji su započeli martovskim pogromom 2004. godine", navela je SNP u saopštenju.

Foto: dragana Udovičić
Foto: dragana Udovičić

Ta stranka ocenjuje da su maske konačno pale i da su u pitanju "obični teroristi i trgovci narkoticima i ljudskim organima", sa kojima ne sme da bude pregovora, kao ni, kako kažu, "sa onima koji podržavaju takve teroriste kao što je Milo Đukanović"."Potrebno je da celom svetu uputimo poruku da nećemo dozvoliti da se ponovi martovski pogrom iz 2004., već da ćemo odlučno i energično reagovati u pravcu zaštite Srba na KiM, koristeći sve svoje odbrambene resurse, kao i svu moguću pomoć prijateljske Rusije", navela je SNP u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track