Vlada krajem leta, URS nije zvanično razgovarao

Verica Kalanović

Vlada krajem leta, URS nije zvanično razgovarao

Politika -
Član Predsedništva Ujedinjenih regiona smatra da formiranje vlade ne ide tako lako i da zato nova vlast u Srbiji neće biti formirana pre kraja leta

BEOGRAD - Član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović izjavila je danas da zvanične razgovore o formiranju vladajuće većine URS nije vodio ni sa jednom strankom, da se nezvanični razgovori vode svakodnevno, a da novu vlast očekuje krajem leta.

Kalanović smatra da formiranje vlade ne ide tako lako i da zato nova vlast u Srbiji neće biti formirana pre kraja leta.

Ne precizirajući sa kim to URS razgovara, Kalanović je odgovorila da "danas u Srbiji svako razgovara sa svakim".

Na pitanje da li bi im SNS bio prihvatljiv kao partner u eventalnoj novoj vladi, Kalanović je na konferenciji za novinare u sedištu URS kratko odgovorila - ne razmišljam o tome.

"Građani Srbije su mandat za sastavljanje nove vlade dali velikim strankama i na njima je obaveza da ono što im je narod dao opravdaju", rekla je potpredsednica URS i podsetila da su se zalagali da mandat poslanika bude slobodan i da će URS u skupštini imati 16 poslanika.

Kalanović je poručila da će URS odgovoriti na sve pozive i još jednom naglasila da ne razmišlja o tome - šta ako budu deo većine, već da njena razmišljanja i razmišljanja stranke idu u pravcu nastavka borbe za ciljeve i program koji su izložili građanima tokom kampanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track