DAČIĆ SE IZVINIO PLAMENKI: Nema raskola u SPS oko podrške Vučiću
Foto: Twitter Printscreen

Konferencija lidera socijalista

DAČIĆ SE IZVINIO PLAMENKI: Nema raskola u SPS oko podrške Vučiću

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić negirao je danas da u toj stranci postoji raskol oko pitanja podrške kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije i dodao da je na svim stranačkim organima izražena snažna podrška zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije.

Na konferenciji za novinare u sedištu stranke Dačić je uputio izvinjenje članici Glavnog odbora Plamenki Laćarac zbog toga što na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora nije video da se protivi podršci Aleksandru Vučiću, ali je dodao da nisu tačna tumačenja da u toj stranci postoji raskol.

Odgovarajući na pitanje da li njegova motivacija za česte napade na aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića leži u činjenici da ga vidi kao protivkandidata za premijersko mesto, Dačić je rekao da predstavnici SPS nikada sa Vučićem nisu razgovarali o tome šta ta partija treba da dobije u zamenu za podršku.

"Šta ima da priželjkujem nešto što sam već bio. Što se mene tiče da sam ja na mestu Aleksandra Vučića, Tomislav Nikolić ne bi bio ništa, zato što je hteo da skine njegovu glavu", rekao Dačić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

10 izjava premijera koje su uzdrmale političku scenu u poslednja 24 sata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track