Najnovije vesti

ANALITIČAR STANKOVIĆ: Kampanja prljava, negativna opsesija Vučićem
Foto: Nebojša Mandić

ANALITIČAR STANKOVIĆ: Kampanja prljava, negativna opsesija Vučićem

Politika
19:28h

BEOGRAD - Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je danas da će predsednička kampanja biti "intenzivna", jer je log veliki, ukazujući da su do sada promene na funkciji šefa države značile i promenu političke garniture.

On kaže da je do sada kampanja bila vrlo prljava i dodao da je novina u tome što se ona intenzivno vodi na društvenim mrežama, po obrascu osporavanja političkih protivnika, bez nuđenja nekog posebnog rešenja.

U kampanji, kako kaže, nema ponude šta bi predsednički kandidati radili drugačije, pa se pribegava scenariju kontinuirane, lične diskreditacije, najčešće Aleksandra Vučića.

"Negativna opsesija koja postoji Vučićem je deo jedne scene potpuno polarizovao i taj deo scene živi i održava se u životu zahvaljujući negativnoj opsesiji", naglasio je Stanković gostujući na TV Pink.On kaže da je Vučić dva puta proveravao legitimitet na izborima i dva puta pobeđivao, iako je donosio teške odluke kao što je politika štednje, politika dobrodošlice migrantima, Briselskog sporazuma...Dijapazon optužbi na račun premijera je, kako kaže, veliki i raznovrstan i dolazi i od levice, i od desnice i od centra.

"Tu postoji vrlo orkestrirano dejstvo koje je potpomognuto sa raznih strana od ekonomskih centara moći koji su izgubili pozicije, preko nekih različitih medija i međunarodnih krugova", naglasio je Stanković. Upitan šta bi savetovao lideru naprednjaka i premijeru Vučiću, da li da uz predsedničke ide i na parlamentarne izbore, Vuk Stanković kaže da vlada ima stabilnu većinu, ima jasan plan delovanja, te da bi im savetovao da se drže predsedničkih izbora.

"SNS i Vučić su stranka legitimiteta, žele podršku za svaki svoj potez, projekat ukoliko se odluče za tako nešto. Ja sam čovek koji ne voli neku vrstu vanredne sutuacije, već političku stabilnost i volim neku vrstu kontinuiteta. Odluka je na njima", rekao je Stanković.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Ko su najozbiljniji kandidati na predsedničkim izborima?

(Tanjug/Pink)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...