BEZ PAUZE: Notari overavaju potpise do nedelje u ponoć
Foto: Thinkstock

Javni beležnici rade neprekidno

BEZ PAUZE: Notari overavaju potpise do nedelje u ponoć

Politika -

BEOGRAD - Javni beležnici će tokom vikenda neprekidno raditi na overi potpisa podrške kandidatima za predsednika Republike.

Notari će raditi do ponoći u nedelju 12. marta, kada ističe rok za predaju kandidatura Republičkoj izbornoj komisiji, saopšteno je danas iz Javnobeležničke komore Srbije (JKS).

TREBA VAM POTVRDA DA STE ŽIVI? To će da vas KOŠTA i do 3.240 dinara

UPUTSTVO ZA GLASAČE: Evo kako da proverite da li ste upisani u BIRAČKI SPISAK

Kandidati koji još nisu prikupili 10.000 potpisa zakazali su termine za izlazak javnih beležnika na teren, napominje se u saopštenju.

Dalje je ukazano da će javni beležnici overavati danas i tokom predstojećeg vikenda potpise podrške birača prema hronološki primljenim zahtevima i to: za kandidata Pokreta Dosta je bilo Sašu Radulovića, koji je zaključno sa 9. martom javne beležnike imao na raspolaganju ukupno 1.183 radna sata, zatim za Ljubišu Preletačevića Belog, kao i za kandidatata Narodnog slobodarskog pokreta Miroslava Parovića.

Potpisi birača biće overavani i za Nenada Čanka, Milana Stamatovića, Danijelu Sremac, Aleksandra Popovića, Andreja Fajgelja, kao i za sve ostale potencijalne predsedničke kandidate koji se tim povodom obrate javnim beležnicima.

Overa potpisa birača obavljaće se, kao i dosad, prema redosledu prijema zahteva za overu i van radnog vremena, u javnobeležničkim kancelarijama i na terenu.

Ovlašćenje za overu potpisa birača ima 152 javnih beležnika, što uz 21 pomoćnika i 265 pripravnika čini ukupno 438 lica ovlašćenih da vrše overu potpisa birača.

Podršku kandidatima za predsednika birači mogu dati i samostalno u javnobeležničkim kancelarijama, uz uslov da obezbede formular koji je moguće preuzeti na sajtu RIK-a ili u sedištima predlagača kandidata.

Overa potpisa podrške kandidaturi naplaćuje se po ceni od 50 dinara, navodi se u saopštenju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti 10.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track