VULIN: Politika Prištine se svodi na nanošenje zla Srbima
Foto: Dragana Udovičić

Odgovor na optužbe Envera Hodžaja

VULIN: Politika Prištine se svodi na nanošenje zla Srbima

Politika -

BEOGRAD - Politika Prištine se uvek svodi na to ko može učiniti više zla Srbima i ko može baciti više blata na Srbiju, izjavio je ministar za rad Aleksandar Vulin povodom optužbi kosovskog ministra spoljnih poslova da Srbija pokušava da destabilizuje region.

Podsetimo, kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izneo je niz optužbi na račun Srbije u autorskom tekstu za "Njujork tajms", a pre svega da pokušava da destabilizuje region posle dve decenije stabilnosti.

Vulin je odgovarajući na pitanje o optužbama Envera Hodžaja rekao da Priština to radi sve vreme, te da će biti više takvih napada kako odmiče vreme od Briselskog sporazuma i kako Priština shvata da taj sporazum radi protiv nezavisnosti KIM i jača poziciju Srbije na KIM.

Foto: Beta
Foto: Beta

"Tako ćete imati više pokušaja Prištine da izbegne Briselski soprazum i njegovo srpovođenje. O Briselskom sporazumu nema više šta da se pregovara, sve je ispregovarano, ne može se ponovo pregovarati o onome što je dogovoreno i potpisano", podvukao je Vulin i naveo da je sada na Prištini da sprovede ono što je optpisano Briselskim sporazumom.

Ministar ističe da je pozicija Beograda jasna, da nikada nećemo priznati drzavnost Kosova.

"Za nas Kosovo nije i neće biti država, neće biti članica UN", rekao je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track