Najnovije vesti

VOKER SPREMA SRBIJI VELIKO ZLO: Tajni plan dokazanog SRBOMRSCA i zlikovca Ramuša Haradinaja!
Foto: Profimedia

Povampirio se

VOKER SPREMA SRBIJI VELIKO ZLO: Tajni plan dokazanog SRBOMRSCA i zlikovca Ramuša Haradinaja!

Politika

Albanski lobista koji je namestio bombardovanje SR Jugoslavije 1999. time što je izmislio navodni masakr civila u Račku obećao da će stvoriti „veliku Albaniju“

Povampirio se još jedan osvedočeni srbomrzac! Bivši šef verifikacione misije OEBS na Kosovu Vilijam Voker, koji je praktično nekadašnjoj SR Jugoslaviji namestio bombardovanje 1999. time što je iskonstruisao navodni masakr u Račku, najavio je da ima projekat za stvaranje „velike Albanije“!

 

ŠOKANTNO FINSKA FORENZIČARKA PRIZNALA Voker mi je diktirao izveštaj o Račku! Pisala sam pod PRETNJOM

Voker je, govoreći na svečanosti povodom 17 godina od osnivanja Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, rekao da od 1999. često dolazi na Kosovo, „s jednim ciljem - da Kosovo nastavi s koracima koje svi čekaju od 1999“. Ovaj put, dodao je Voker, došao je na Kosovo jer želi da predstavi „novi projekat na kojem radi“.
- Cilj ovog projekta na kojem radim je za sve Albance, na Kosovu, u dijaspori, u Albaniji. Radim na zajedničkom projektu njihovog ujedinjenja. Albanci u svetu bili su ujedinjeni devedesetih isključivo u svrhu oslobađanja Kosova. Bio sam sa njima kad su proglasili nezavisnost. Albanci su dobili i došli su zajedno da slavimo, sad je vreme posle nezavisnosti, za poslednji korak, da svi budemo zajedno, da se ostvari ovo dostignuće - dodao je on.


Priznanje od Albanaca

Voker je, inače, poznat kao šef misije koja je uticala na formiranje međunarodnog javnog mnjenja da tadašnju SR Jugoslaviju treba bombardovati, što se i dogodilo u proleće 1999. godine. To je uradio tako što je praktično iskonstruisao navodni masakr albanskih civila u Račku na KiM (videti okvir).

Vokeru je u januaru ove godine u selu Račak otkrivena statua. 

Vilijamova prevara

Sudija Danica Marinković, koja je u to vreme bila šef srpskog istražnog tima Okružnog suda u Prištini, prva je Srpkinja koja je ušla u selo Račak, iako joj Voker to nije dozvoljavao.
- Račak je bio jedna velika prevara! Tamo nije bilo masakra, već sukoba pripadnika OVK i srpske policije. Kad smo stigli na lice mesta, od leševa nije bilo ni traga, tela su već bila u džamiji, preobučena. Na telima smo pronašli tragove barutnih čestica. U Račku smo zatekli veliku količinu naoružanja, ručne bombe, sanduke s municijom, vojne uniforme, pune torbe sa oružjem. Sve smo to skicirali, snimili i popisali, a onda utovarili u kamion. Odmah mi je bilo jasno da je Račak uporište OVK, a ne selo u kom su bili nedužni civili, kako su zapadne sile kasnije predstavile - kaže Marinkovićeva i dodaje:
- Kad sam bila svedok odbrane za Račak Miloševiću i ostalim Srbima u Hagu, ne samo da sam uspela da dokažem da je to bio sukob između albanskih terorista i policije već je tužilac „slučaj Račak“ izbacio iz optužnice. A povod za bombardovanje bio je upravo Račak. Kakav apsurd, gde je tu pravda...

Svetlana Vojinović

 

 

OŠTRO Premijer srbije Aleksandar Vučić poručio Vokeru
DA LI NAM TO OPET PRETIŠ?

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je reagovao na Vokerov prljavi plan.
- Ceo svet sada ima dokaze na tacni da je Vilijam Voker velikoalbanski lobista i da se, i kao šef OEBS na KiM, zalagao za ostvarenje tog projekta. Srbija će na svakom mestu i na svakom nivou iznositi ovaj krunski dokaz da Vokeru nikada nije bio cilj zaštita ljudskih prava na KiM, već borba protiv Srbije i stvaranje „velike Albanije“ - rekao je Vučić i dodao:

- O ovoj Vokerovoj poruci ćemo tek razgovarati, i to na svim na nivoima u Evropi i u svetu. Nije Vilijam Voker tek tako nešto izgovorio. On je poručio da ima projekat, da ima plan za ujedinjenje Albanije, Kosova i takozvane albanske dijaspore. Dakle, de fakto, ima plan za stvaranje „velike Albanije“. To je čovek iz OEBS, na stranu što je sarađivao sa Albanijom, na stranu što se angažovao od američke obaveštajne agencije. Je li moguće da se ti, čoveče, koji si nam govorio da si neutralan i objektivan, danas zalažeš za „veliku Albaniju“? Još kažeš da imaš rešenje! Da li nam to opet pretiš? Nemoj više da nam pretiš! Nemoj više ni ti, Vokeru, niti bilo ko drugi da pretite Srbiji! Nit si ti tako jak, nit smo mi mali i slabi!

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

 

Kad ih pljuju Srbi okrenu i drugi obraz, POGLEDAJTE ko su najveći Srbomrsci!


 


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...