VUČIĆ: Opozicija me voli! OPOZICIJA: Komičan si!
Foto: Dragan Kadić, Stefan Jokić

PREDSEDNIK SRBIJE IZNERVIRAO PROTIVNIKE

VUČIĆ: Opozicija me voli! OPOZICIJA: Komičan si!

Politika -

Šef države obećao opozicionim liderima da će kao predsednik svih građana brinuti i o njima, te da će im biti jedini i omiljeni, što je lidere stranaka žestoko razljutilo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je on predsednik svim građanima naše zemlje, a time i opozicionim liderima Velimiru Iliću, Saši Jankoviću, Borisu Tadiću i Bošku Obradoviću.

- Želim im da imaju dobrog predsednika, a obećavam im da ću i o njima da brinem, da će im biti mnogo bolje nego danas. I stranački funkcioneri - od Velimira Ilića, Saše Jankovića, Boška Obradovića i Borisa Tadića. Sve su to građani Srbije i svima njima sam ja predsednik. Jedini i omiljeni, siguran sam - rekao je Vučić.

Lider NS Velimir Ilić kaže da bi ga obradovalo da Vučić bude predsednik svih građana.

- Ali, videćemo, tek je počelo. Baš me interesuje kako će se ponašati. Politika je interes, ne može on iz druge stranke meni da bude omiljeni. Koliko on poštuje nas, toliko ćemo mi njega. Mora nekad da se posluša i opozicija, a ne jedan da priča, a ostali slepo da slušaju. Ne sme da vlada jednoumlje i ono „ko nije s nama, teško njemu“ - priča Ilić.

Lider Dveri Boško Obradović ponavlja da je Vučićeva unutrašnja politika katastrofalna po život i standard građana.

- Očigledno je fotelja na Andrićevom vencu inspirativno delovala na usavršavanje glumačkih sposobnosti Lažnog Cara Vučića Malog. Dosad je bila drama u centru njegovih interesovanja, a sad je komedija. Nikome u Srbiji neće biti bolje, osim već pomahnitaloj i od moći besnoj naprednjačkoj kvazieliti, koja je pogazila sopstveno dostojanstvo, pa joj nije teško da gazi preko drugih, a naročito preko onih koji su zadržali svoj obraz, pristojnost, ime i dostojanstvo - zaključuje Obradović.

foto: Nebojša Mandić

Saša Janković

CAR JE GO

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković nije želeo da odgovori na pitanje Kurira da li mu je Vučić omiljeni šef države, ali je na prekjučerašnjem mitingu uputio niz kritika na njegov račun:

- Car je go. Glasno „ne“ krunisanju diktature Aleksandra Vučića, koji je pompeznim činom sopstvene inauguracije još jednom pogazio Ustav. Razotkrili smo da u Srbiji postoje samo dva politička pravca - u Vučićevu diktaturu, i na ovu stranu - u slobodu.

foto: Marina Lopičić

Boris Tadić

UMISLIO DA JE IZNAD DRŽAVE

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je nedavno da je Vučić u prethodnih pet godina „poistovetio sebe s državom i postavio iznad zakona i institucija“ i da će i kao predsednik Srbije „slediti kontinuitet autokratskog upravljanja“:

- Svi akteri na vlasti su u poslednjih pet godina samo marionete Aleksandra Vučića, tako je sve vreme od 2012. nezavisno od toga da li obavlja funkciju prvog potpredsednika vlade ili premijera. Biljana Bojić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track