ŠOKANTAN PREOKRET: SNS vaskrsao Dinkića, Mlađan novo tajno oružje naprednjaka!
Foto: Marina Lopičić

Novi aganžman

ŠOKANTAN PREOKRET: SNS vaskrsao Dinkića, Mlađan novo tajno oružje naprednjaka!

Politika -

Mlađan Dinkić preko Boška Ničića ubedio Veroljuba Stevanovića da napravi koaliciju sa Srpskom naprednom strankom

Mlađan Dinkić, bivši lider URS i ministar finansija, vraća se u politiku, i to preko svojih saradnika na lokalu i vladajućeg SNS, ekskluzivno saznaje Kurir!

Prema rečima našeg izvora, upravo je Dinkić ubedio Boška Ničića, lidera Pokreta za Krajinu i gradonačelnika Zaječara, da napravi koaliciju sa SNS, a sada to isto radi i sa Veroljubom Stevanovićem u Kragujevcu.

Boško posrednik

- Stevanović bi u Kragujevcu uskoro mogao da uđe u vlast s naprednjacima. Možda to deluje čudno, ipak je on pričao loše o naprednjacima, ali pogledajte Boška Ničića u Zaječaru. I on je pre izbora napadao SNS, kritikovao ih, a onda je pobedio i poručio da može sa svima da formira vlast, uključujući i naprednjake - kaže izvor našeg lista i dodaje:

- Stevanovića u zagrljaj naprednjaka guraju Mlađan Dinkić i upravo Boško Ničić. Smatraju da Stevanović treba da zakopa ratne sekire sa SNS, da bude pragmatičan i uđe u vlast. Stevanović se pre tri dana čuo sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem posredstvom Ničića i zadovoljan je razgovorom.

Tako bi, dodaje naš izvor, Dinkić „jednim potezom ubio dve muve“.

- Dinkić polako politički oživljava URS. Pa pogledajte - Ničić se vratio na vlast u Zaječaru, odneo je ubedljivu pobedu na izborima, Dinkić je i dalje zadužen za odnose sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, njegovi nekadašnji kadrovi rade u Vladi i taman bi Stevanović lepo zaokružio priču - kaže naš izvor.

Stevanović je praktično potvrdio da bi mogao u koaliciju sa SNS. On u razgovoru za Kurir kaže da se čuje s Dinkićem, mada retko, i da ne pričaju o politici, a ideja o saradnji s naprednjacima mu i nije tako mrska.

- Nikakav razgovor ni sa kim iz SNS nisam imao ni u kakvoj prilici. Sa Ničićem sam u redovnom kontaktu, on mi je pričao da je dobio garancije za napredak Zaječara. Ali on se nije dogovarao sa naprednjacima sa lokala, već sa ljudima iz vrha SNS. Optimista je, a ja mu verujem. Nije mali, iskusan je dovoljno - kaže Stevanović i dodaje:

Nudi se za Kragujevac

- Kragujevac je dosta posrnuo u poslednje tri godine. Ne znam da li to vide ljudi iz vrha SNS. Saradnja ne zavisi samo od mene. Ja sam spreman da se uključim radi napretka grada, ali ne mogu sa ljudima ovde.

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS, nije odgovorio na naše poruke i pozive, kao ni Mlađan Dinkić.

Boško Ničić poručio za Kurir

NAVIJAM DA SE VERKO I SNS DOGOVORE

Boško Ničić kaže za Kurir da nema ništa protiv da Verko Stevanović sarađuje sa SNS.

- Nisam sa Stevanovićem razgovarao o tome jer je to pitanje za Verka i ljude iz SNS, ali to bi bilo dobro za Kragujevac. Zdušno bih voleo da se SNS i Verko dogovore i rade u interesu grada, kao što sam ja to učinio u Zaječaru - navodi Ničić, a na pitanje da li je Dinkić uticao na njegov dogovor sa SNS, te da li je to rehabilitacija URS, on odgovara:

- URS je formiran kao skup partija - G17 plus, pokreta Živim za Krajinu i Zajedno za Šumadiju oko potrebe decentralizacije Srbije. Da li će se to pitanje aktuelizovati, zavisi od najjače partije u Srbiji. Sa Dinkićem nisam u svađi, ali nemamo nikakav kontakt već četiri godine.

foto: Kurir

Kurir / K. Blagović - B. Bojić

foto: Kurir

POKLON DODATAK DR KURIR

Uticaj vremenskih prilika na naš organizam

U današnjem dodatku Dr Kurir saznajte kako promene u prirodi utiču na funkcionisanje naših organa. Odgovore na neka značajna pitanja u vezi sa povišenim krvnim pritiskom smo dobili od pukovnika prof. dr Radomira Matunovića, kardiologa i načelnika klinike za kardiovaskularne bolesti Vojnomedicinske akademije u Beogradu. Pored toga donosimo vam savete kako živeti sa multiplom sklerozom, a pročitajte i sve o tome kako da giht postane prošlost.

Svake nedelje u Kuriru čekaju vas korisne informacije kako da sačuvate i unapredite svoje zdravlje.

foto: KURIR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track