EVO KAKO JE MLAĐA VASKRSAO: Dinkić tajni adut SNS za izbore u Beogradu!
Foto: Dragana Udovičić

EKSKLUZIVNO! Pozadina vaskrsnuća bivšeg ministra

EVO KAKO JE MLAĐA VASKRSAO: Dinkić tajni adut SNS za izbore u Beogradu!

Politika -

PONOVO JAŠE Nekadašnji ministar ima zadatak da uđe u trku za prestonicu i otkine deo birača opoziciji

Mlađan Dinkić, bivši lider URS i ministar finansija, biće jedan od glavnih aduta SNS na beogradskim izborima, otkriva Kurir. Dinkićev zvanični povratak u politiku obznaniće se, kako saznajemo, neposredno pošto se ozvaniči saradnja njegovog bivšeg partnera u URS Veroljuba Stevanovića s naprednjacima u Kragujevcu.

Dinkić, kako je Kurir juče objavio, preko svojih saradnika na lokalu i SNS priprema teren za političko vaskrsnuće. Prvo je ubedio Boška Ničića da napravi koaliciju sa SNS, a sada to isto radi i sa Stevanovićem u Kragujevcu. Ničić je za naš list rekao da bi zdušno voleo da Verko krene njegovim stopama, a Stevanović da je spreman da se ponovo uključi u vođenje Kragujevca.

Jačaju ga pred izbore

- Ovakav Dinkićev manevar deo je šire strategije saradnje sa SNS, čiji je cilj s jedne strane čistka Tominih kadrova, a s druge „jačanje“ Dinkića pred predstojeće beogradske izbore čiji bi zadatak bio da „otkine“ što više glasova protivnicima SNS - priča izvor Kurira.

Vrh SNS spreman je za saradnju sa Stevanovićem jer je, kako objašnjava, nezadovoljan radom Radomira Nikolića, kome je rejting brutalno opao posle niza afera u Fondaciji „Dragica Nikolić“.

- Javna je tajna da već dve godine u kragujevačkom SNS postoji i druga, tzv. Vučićeva struja koju predvodi Goran Kovačević, zaposlen u tamošnjem EPS, visoki funkcioner ove stranke u Kragujevcu. Ta struja već duže vreme zagovara Nikolićevu smenu. Šuška se da uskoro kreće čistka Tominih kadrova na Univerzitetu, ali i u nekim republičkim institucijama - priča naš sagovornik i dodaje da bi se saradnjom s Verkom uz povratak Dinkića izbegla mogućnost da u javnost ispliva direktan obračun SNS sa sinom bivšeg predsednika.

- Drugi razlog saradnje s Verkom je jačanje uloge Dinkića pred predstojeće izbore u Beogradu - kaže naš izvor i ističe da su za to već spremne dve verzije:

Dva scenarija

- Prema prvoj, Dinkić će na izbore izaći samostalno, a prema drugoj, okupiće novu grupaciju sličnu G17 plus. O otvorenoj koaliciji sa SNS još uvek nema jasnog stava iz vrha SNS, mada ni ta opcija nije potpuno isključena.

Zorana Mihajlović

NEĆU S DINKIĆEM

Član Predsedništva SNS Zorana Mihajlović kaže da ne simpatiše svog bivšeg stranačkog kolegu iz G17 plus.

- Nikad nisam imala simpatije prema njemu. I kad je (Miroljub) Labus izašao iz politike, ja sam takođe izašla jer nisam želela da radim s Dinkićem - kazala je ona za Kurir.

Mlađan Dinkić za Kurir

POLITIKA VIŠE NIJE MOJ SVET

Dinkić tvrdi da ne planira da se vraća u politiku.

- Nije mi ni na kraj pameti da se vraćam u politiku, ni sada ni bilo kada. Zapravo, žao mi je što mnogo ranije nisam iz nje izašao. A Boška Ničića i Verka Stevanovića nisam uopšte video skoro tri godine, niti znam šta oni sada rade. Još pre tri i po godine sam potpuno napustio politiku i prekinuo s bilo kakvim intervjuima i izjavama za javnost. To više nije moj svet - kaže on za Kurir.

REAGOVANJA

Vjerica Radeta, SRS

TREBALO BI DA JE U ZATVORU

Dinkić, nažalost, nikad nije ni odlazio iz politike, iako je odavno trebalo da završi u zatvoru jer je generator propasti srpske privrede, finansija, banaka.

Slavica Đukić Dejanović

NIJE IZNENAĐENJE

Ništa nije iznenađenje. Politika je polje u kome svako može aktivno da učestvuje, odlazi i vraća se. Niko me i ne pita treba li da se vrati, ali svako ima pravo da učestvuje u politici.

Boško Obradović, Dveri

NJE NI IZLAZIO IZ POLITIKE

Nikad nije ni izlazio iz politike. On je glavni upropastitelj ekonomije. Zato je sada glavni Vučićev čovek za loše aranžmane sa Arapima, a njegov sekretar Kojić bio je i Vučićev sekretar Vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track