VUČIĆ JE VLASNIK ZVEZDE: Terzić po njegovom naređenju napada Kokezu!
Foto: Nebojša Mandić, Dado Đilas

Pljuvanje bivšeg druga

VUČIĆ JE VLASNIK ZVEZDE: Terzić po njegovom naređenju napada Kokezu!

Politika -

Generalni direktor CZ pljuje bivšeg druga, jer predsednik Srbije to traži od njega, a ovaj, poslušni vojnik SNS, prima udarce na sebe jer je Zvezda izgubila od Partizana, tvrdi novinar Dejan Anđus.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, pita se za sve u FK Crvena zvezda, praktično je vlasnik kluba, tvrdi novinar Dejan Anđus. On je u emisiji „Da se ne lažemo“ kod Ratka Femića na Kurir TV još rekao da Zvezdan Terzić, generalni direktor CZ, napada dojučerašnjeg prijatelja Slavišu Kokezu, predsednika FSS, po nalogu samog Vučića.

- Fokus SNS i Vučića, koga ja najbolje poznajem u ovoj zemlji, isključivo je na Zvezdi. On je vlasnik kluba. Ne postoji nikakva kadrovska lista u bilo kom klubu, pa ni u Partizanu, koja je bitnija od same činjenice da je glavni čovek Crvene zvezde Aleksandar Vučić - kaže Anđus i dodaje:

foto: Betavladimir Gogic

Idejni plan od početka

- Vučić se ponaša kao da je vlasnik Zvezde. Ja sam s njim i vodio te razgovore. On ima ideju da privatizuje Zvezdu i da se nakon privatizacije on u tom klubu pita. Da li bi to bila fiktivna neka arapska firma ili nešto tako, ali da on zapravo bude gazda kluba. To je njegov idejni plan od samog početka. Njegov idejni plan je vezan i za košarku. I tu Čović ima problem. On lažno poltroniše Vučiću, a u stvari se plaši da mu braća Vučić ne otmu poslednji plen koji ima, a to je košarkaški klub.

Na pitanje novinara da li Terzić napada Kokezu po Vučićevom nalogu, Anđus kaže:

- Da, on napada po Vučićevom nalogu Slavišu Kokezu.

Na opasku novinara da je Kokeza blizak Vučićev saradnik, Anđus navodi da jeste i da zato kao poslušni partijski vojnik mora da primi na sebe teret da je on kriv što je Partizan prvak.

foto: Dado Đilas

Grof komesar SNS

- Kokeza mora spinovsko propagandno, kao poslušni partijski vojnik i veliki Vučićev drug i intimni prijatelj, da na sebe primi udarac da je on zaverenik koji je izdao Crvenu zvezdu i dozvolio da Partizan nedopustivo bude prvak i preotme Vučiću titulu - kaže Anđus.

On se osvrnuo i na učinak bivšeg trenera Zvezde Božovića.

- On je napravio najgori tim svih vremena. Njih je doveo Božović. Božović je konsultovao samo jednu agenciju, njemu blisku, pošto ga je doveo Vučić, on je odstranio Terzića iz te igre. Terzić je samo figurirao, Božović se ponašao kao poli-komesar Srpske napredne stranke u klubu, imao je podršku službenih navijača i ovo je njegov učinak - rekao je Anđus.

Zvezdan Terzić i Slaviša Kokeza nisu odgovorili na SMS sa konkretnim pitanjima.

O PARTIZANU Upravu crno-belih nije postavila srpska napredna stranka

VAZURINO HAPŠENJE NAREDIO JE VUČIĆ

Anđus se dotakao i Partizana, rekavši da njegovu upravu nisu postavili naprednjaci.

- SNS je u početku doveo zajedničku upravu sa zadatkom da budu u defanzivi u odnosu na Zvezdu. Kada je došao Novak Nedić sa svima njima, kada su se oni raspolutili, kada je Novak izgubio prevlast u klubu sa svojim SNS i SPS kadrovima, Partizan je relativno nezavisan i proglašen je neprijateljem - kaže Anđus i dodaje da su u Partizanu samo dvojica ljudi formalni članovi stranke, i to nebitni - Milorad Vučelić i Miloš Vazura.

- Vidite koliko je Vazura član stranke kada ga hapse na ulici, a ja vam kažem da Vazura ne sme da se bavi zato što zna da je političko hapšenje naredio Vučić. A ono što su napali Vazuru, on je znao da će oni biti oslobođeni i na suđenju nije smeo da kaže da su ga napali Velja Belivuk i Sale Mutavi - kazao je Anđus.

Vazura juče nije odgovorio na SMS sa našim pitanjima.

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Zaev i Rodić :Sloboda govora je temelj svakog demokratskog društva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track