PRIMOPREDAJA Vladimir Gajić: Sprečiću haos u Advokatskoj komori
Foto: Marina Lopičić

ADVOKATI DOBILI NOVO RUKOVODSTVO

PRIMOPREDAJA Vladimir Gajić: Sprečiću haos u Advokatskoj komori

Politika -

Preuzimanje dužnosti predsednika Advokatske komore Beograda proteklo uz svađu i provokacije suprotnog advokatskog tabora

Advokat Vladimir Gajić, koji je 10. juna na izbornoj skupštini Advokatske komore Beograda (AKB) izabran za predsednika, juče je u prostorijama ove organizacije preuzeo dužnost.

Po ovlašćenju dosadašnjeg predsednika Slobodana Šoškića, sekretar AKB Nebojša Avlijaš i novoizabrani predsednik Vladimir Gajić izvršili su primopredaju.

Novi predsednik AKB Vladimir Gajić kaže za Kurir da su se na osnovu rezultata izbora od 10. juna stekli uslovi za primopredaju.

- Sprečiću nastavak haosa u Komori. U tom cilju smo noćas prekinuli kampovanje pojedinaca u službenim prostorijama Komore. Očekujem da će od sutra administracija početi normalno da radi - rekao je Gajić.

Jučerašnju primopredaju dužnosti pratilo je koškanje pojedinih advokata s Jugoslavom Tintorom na čelu, koji je izabran za predsednika na sumnjivim izborima 13. maja.

Tintor tvrdi da je u noći između nedelje i ponedeljka 15 nepoznatih osoba provalilo u prostorije AKB i da su nasilnici tom prilikom izbacili na ulicu advokata koji je dežurao u prostoru, kao i momka i devojku koji su bili zvanično angažovani kao noćni čuvari prostora. Tintor je za ovo optužio novo rukovodstvo AKB.

Gajić navodi da ta grupa na sve načine pokušava nasilno da preuzme dužnost u Komori.

- To im, naravno, nije dopušteno, skupština koju su održali 13. maja nije bila legalna jer je nije zakazao Upravni odbor, koji je jedini ovlašćen po statutu da zakazuje izbornu skupštinu i da odredi izbornu komisiju koja sprovodi ceo izborni postupak.

Za razliku od nje, skupština 10. juna, koja je zakazana u skladu sa statutom, imala je daleko veći legitimitet, preko 700 prisutnih, ja sam dobio najviše glasova u odnosu na obe skupštine - naglasio je on. Inače, dve grupe advokata međusobno osporavaju legalitet i legitimitet jedna drugoj već nekoliko meseci, a tim povodom podnele su i niz tužbi sudu.

Kurir / M. BRANKOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track