Najnovije vesti

Nikolić se sastao sa turskim predsednikom

Rio de Ženeiro

Nikolić se sastao sa turskim predsednikom

Politika
01:22h
Turska očekuje od Srbije da bude primer i temelj mira i stabilnosti u ovom delu Evrope, istakao je Erdogan

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u Rio de Žaneiru s turskim premijerom Redžepom Tajipom Erdoganom o unapređenju saradnje, posebno u oblasti ekonomije, saopštila je predsednikova pres služba.

U razgovoru je, kako se dodaje, istaknuta namera Turske da pomogne ekonomski oporavak Srbije kroz investicije u infrastrukturne projekte. Srbija je izuzetno važna zemlja na Balkanu, rekao je Erdogan i ukazao da uz to ide i velika odgovornost.

Turska očekuje od Srbije da bude primer i temelj mira i stabilnosti u ovom delu Evrope, istakao je Erdogan. Nikolić je istakao da dobri odnosi dve zemlje treba i dalje da se unapređuju, naročito u oblasti ekonomije, u interesu građana obe države.

On je dodao da Srbija pridruživanje Evropskoj uniji smatra svojim strateškim ciljem i da od toga neće odstupiti. Nikolić je takođe kazao da Srbija ima ogroman potencijal u prirodnim i ljudskim resursima, koji predstavljaju njenu komparativnu prednost, i da će i dalje graditi mostove dobrosusedske saradnje i raditi na tome da Srbija bude pre svega ekonomski jaka i prosperitetna.

Erdogan i Nikolić su razgovarali u Rio de Žaneiru gde učestvuju na konferenciji UN o održivom razvoju koja se danas završava.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja