Najnovije vesti

SIROTINJA PLAĆALA REKET SNS: Javnost osudila način finansiranja kampanje naprednjaka
Foto: Nebojša Mandić

DIGLI GLAS

SIROTINJA PLAĆALA REKET SNS: Javnost osudila način finansiranja kampanje naprednjaka

Politika

Zoran Stojiljković, bivši član odbora Agencije za borbu protiv korupcije, smatra da su navodne donacije od po 40.000 dinara partijski dogovor


Nakon pisanja Kurira o „prilozima“ donatora, među kojima je bilo studenata, ali i korisnika socijalne pomoći, koji su na svoje ime uplaćivali 40.000 dinara za kampanju Aleksandra Vučića, reagovala je i stručna javnost, koja je ocenila da je u pitanju „partijski reket SNS“.


Bivši član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković kaže da je to već postala tradicija u toj stranci.

 

- Isti broj ljudi koji donira identičnu sumu novca ciklično se ponavlja. To je interni partijski dogovor: „Ljudi, vi ste deo vladajuće stranke i nagrađeni poslom, uslugom... i u obavezi ste da se odužite kroz neko davanje.“ To je partijski reket. Ta vrsta dogovora je tipična za sve stranke. Mi smo socijalno anestezirani, umesto vladavine prava imamo partijsko-koalicionu državu - smatra Stojiljković.

 

foto: Fonet

On napominje da je nešto „duboko trulo u stranačkim finansijama“.

 

- Zašto SNS, koji se hvali da ima 700.000 članova, umesto reketa ne naplaćuje članarinu i onda taj novac usmerava na stranačke aktivnosti i kampanju? Da im, recimo, 500.000 članova uplati mesečno evrić, eto pola miliona evra mesečno - kaže Stojiljković.

 

- Da bi se pokrenuo neki postupak, neophodan je dokaz - da neko od tih „donatora“ prizna da nisu uplatili svoj novac. Većina njih može da kaže, i obično kažu „više volim svog lidera nego deci ručak da kupim“ - zaključuje Stojiljković.


Odgovor Agencije za borbu protiv korupcije nismo dobili do zaključenja broja.


Kurir / E. K.

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...