LIDER POKRETA DVERI Obradović: Neću da mislim glavom ni Vučića ni briselskih komesara
Foto: Marina Lopičić

NEGODOVAO

LIDER POKRETA DVERI Obradović: Neću da mislim glavom ni Vučića ni briselskih komesara

Politika -

BEOGRAD - Lider Pokreta Dveri Boško Obradović negodovao je zato što su su mu na današnjoj sednici parlamenta izrečene dve opomene zbog, kako kaže, sopstvenog mišljenja i ocenio da se tako u skupštinu vraća "verbalni delikt".

"Neću da mislim glavom ni Vučića ni briselskih komesara, hoću da mislim svojom glavom", rekao je Obradović novinarima u parlamentu i objasnio da mu je u skupštinskoj sali isključen mikrofon kada je počeo da govori zbog čega se protivi formiranju ministarstva za evropske integracije.

Kaže i da nema smisla da Srbija nastavi putem evropskih integracija, jer na tom putu nije napravljen ni najmanji iskorak ni nakon 17 godina.

Dodao je da od predsednice parlamenta Maje Gojković očekuje da povuče dve opomene koje su mu izrečene i da će pratiti da li će se to dogoditi tokom dana.

"Ne mogu da govorim ono što se sviđa naprednjacima, kao klimoglavac Aleksandru Vučiću", rekao je Obradović i dodao da SNS ne zna kako svom biračkom telu da objasni gej ministarku i da zbog toga želi da "uguši" opoziciju koja ima drugačije mišljenje.

Podsetimo, Skupština Srbije danas razmatra o 131 amandmanu podnetom na predlog za izmenu Zakona o ministarstvima, pošto je u subotu uveče, posle skoro 12 sati, završila načelnu raspravu o tom zakonskom rešenju koje predviđa osnivanje dva nova ministarstva - za zaštitu životne sredine i za evropske integracije.

(Kurir.rs/Tanjug, Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako funkcioner BIA zloupotrebljava službeni položaj?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track