ŠOKANTNO: Bošnjaci prisluškuju državni vrh Srbije!
Foto: Marina Lopičić, Beta

MILORAD DODIK PONOVO IZNEO SVOJE SUMNJE

ŠOKANTNO: Bošnjaci prisluškuju državni vrh Srbije!

Politika -

Tajna služba BiH, kako tvrdi predsednik Republike Srpske, navodno prati i zvaničnike Hrvatske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Obaveštajno-bezbednosna agencija (OBA) BiH prisluškuje državni vrh Srbije, a verovatno i Hrvatske.

- Pre pola godine dat je nalog za prisluškivanje državnog vrha Srbije. Mislite li da to ne čine i u slučaju Hrvatske? Ja verujem da se to događa - rekao je Dodik za Večernji list, izdanje za BiH.

Ocenivši da „nema ništa gore za jednu zemlju, posebno onu kakva je BiH, nego da njom upravlja tajna policija“, on je rekao da OBA „funkcioniše tako da uništi srpski i hrvatski identitet i da od njih pravi neprijatelje“.

- Šef OBA Osman Mehmedagić Osmica nazove poslanike, čak i pojedine Srbe, i onda kreiraju zaključke. Osmica je direktni izdanak rigidne strukture SDA. Glavni likovi koji ne odgovaraju toj politici su Čović i Dodik - rekao je predsednik RS.

Prema njegovim rečima, bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović „želi da se reši dve osobe, a to su Dodik i Čović“.

- To je otišlo i kod stranaca, pa onda su i oni to tako prihvatili. OBA nije naša služba. To je nama neprijateljska služba. Mi je tako i posmatramo - istakao je Dodik.

Predsednik RS je poručio hrvatskom narodu u BiH da su pred izborom - da li će obezbediti svoj status kao što imaju Bošnjaci u Federaciji BiH ili će nestati.

Kurir / R. K.

Foto: Beta, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track