ŽIKA GOJKOVIĆ: Gajimo kult ideje, a ne kult lidera
Foto: Dragana Udovičić

PREDSEDNIK POKS

ŽIKA GOJKOVIĆ: Gajimo kult ideje, a ne kult lidera

Politika -

Žika Gojković, predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije kaže da je zadovljan dinamikom razvoja stranke, kao i činjenicom da se odbori i povereništava formiraju iz dana u dan.

- Imamo svoje predstavnike u Skupštini Republike Srbije, Skupstini APV i skoro 100 odbornika u mnogim lokalnim skupštinama. Taj broj ce uskoro biti i veći. Želja nam je, da do Sabora (15 oktobra), kada ćemo izabrati sve organe stranke, u skoro svakom mestu imamo bar povereništvo POKS-a. Za sada smo na dobrom putu, da ono što smo zamislili, bude i realizovano - kazao je Gojković, a na pitanje o daljim planovima pokreta navodi:

- Iako je vreme godišnjih odmora, vredno radimo na učlanjivanju ljudi i formiranju odbora. Kao što sam već rekao, prezadovoljni smo odzivom i činimo sve da stranku omasovimo, ali nikako na uštrab kvaliteta. Pripremamo za Sabor, koji će biti održan 15. oktobra. Posle toga, Srbija će konačno imati stranku na koju se čekalo još od 1945., možda i jedinu stranku koja neće gajiti kult lidera, već kult ideje. Naš cilj je jasan i nikada nećemo odustati od njega.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track