JOŠ JEDAN SRAMAN POSTUPAK HRVATA: Plovili s natpisom „Za dom spremni“
Foto: Profimedia

ISPADI NE PRESTAJU

JOŠ JEDAN SRAMAN POSTUPAK HRVATA: Plovili s natpisom „Za dom spremni“

Politika -

Zbog ove nove provokacije intervenisala je policija, koja je sankcionisala šefa Hrvatske stranke prava Ivicu Vladavu Đovanija

Splitski članovi HOS i njihovi prijatelji plovili su u subotu Neretvom noseći zastavu s natpisom „Za dom spremni“, zbog čega je intervenisala i policija, prenosi Indeks.

Portal dodaje da je zbog toga prekršajno sankcionisan šef splitsko-dalmatinske Hrvatske stranke prava Ivica Vladava Đovani.

- Ostao sam dosledan sebi i ja se ove zastave ne stidim. Stavili smo je na našu lađu kojom smo pratili i bodrili ekipu Crnog puta, koja je i pobedila. Odjednom se stvorila policijska rečna flotila, četiri broda okružila su našu lađu i zatražili da predamo zastavu koja je zaplenjena kao dokazni materijal u postupku. Svakako ću se žaliti višem sudu - rekao je Vladava.

Kako se navodi, poslednja intervencija policije zbog HOS zabeležena je na proslavi „Oluje“ u Kninu prošle nedelje, kada je policija privela ratnog zapovednika Marka Skeju i još nekoliko bivših članova HOS zbog uzvikivanja „Za dom spremni“.

R. K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandalozno! Prvi čovek BIA krši zakon! Pogledajte gde je Gašić bio u subotu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track