OGLASIO SE PROFESOR POLOVINA, ŽRTVA BOGDANA LABANA: Lepio sam plakate zbog otimačine u Subotici i nezadovoljstva članova SNS! ŠAMARAO ME JE SPASOJE VUJOVIĆ!
Foto: subotica.com

Evo šta kaže čovek kome je pretio gradonačelnik subotice

OGLASIO SE PROFESOR POLOVINA, ŽRTVA BOGDANA LABANA: Lepio sam plakate zbog otimačine u Subotici i nezadovoljstva članova SNS! ŠAMARAO ME JE SPASOJE VUJOVIĆ!

Politika -

Vladimir Polovina, koga me je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban brutalno pretio, obratio se javnosti povodom tog incidenta, čiji snimak je objavio Kurir.

Polovina je izjavio da je Laban pozvao na razgovor i da je to "uglavnom bio monolog u kome je gradonačelnik na moj račun izneo najgore pretnje i uvrede, nakon kojih sam dobio i dva udarca od strane Spasoja Vujovića, koji se tu očigledno nalazio po gradonačelnikovom nalogu".

"O tome da li sam dobio batine ili ne, a o čemu se prethodnih dana spekulisalo u medijima, najbolje govori izveštaj iz subotičke bolnice od iste večeri u kome su mi konstatovane lake telesne povrede i koji imam u posedu. Nakon što sam otišao u policiju da prijavim ovaj incident, zadržan sam a kasnije i pritvoren uz objašnjenje da je protiv mene podneta prijava za ugrožavanje bezbednosti gradonačelnika. S obzirom da je taj postupak u toku, njega ne želim dalje da komentarišem", poručio je Polovina.

foto: Subotica.com

On je dodao da pretpostavlja da su su plakati koji su se u Subotici pojavili prethodnog dana, na kojima je pisalo „Bogdane, Bog je ljut“, bili glavni povod za ovaj razgovor i za nasilničko držanje gradonačelnika.

"Naglašavam da ti plakati predstavljaju tek poslednji izraz nezadovoljstva velikog broja članova Srpske napredne stranke u Subotici, kojoj i sam pripadam, prema bahatom, osionom i neodgovornom ponašanju lokalnog rukovodstva, na čijem je čelu gospodin Laban, koje traje duže vreme. Da li je otimanje FK „Bačka 1901“ od bunjevačke zajednice koja ga je decenijama gradila, nasilno i uz falsifikovani pečat, i postavljanje Spasoja Vujovića – istog onog od kojeg sam zadobio udarce, za njegovog predsednika, pravi primer ko i kako treba da vodi klub sa najdužom tradicijom u Srbiji? Da li je gostovanje subotičkog dečjeg pozorišta u Gračanici, koja se prikazuje kao inostranstvo da bi se isplatile veće dnevnice, način na koji treba da se troše javna sredstva i štiti državni suverenitet? O problemima u vođenju Gradom i funkcionisanju lokalnog odbora SNS, ranije sam se već obraćao lokalnom rukovodstvu, međutim gospodin Laban me tada nije pozivao na razgovor", izjvaio je Polovina.

"Ograđujem se od lokalnih, ali i svih ostalih političkih subjekata koji su ovaj verbalni i fizički napad na mene odmah pokušali da iskoriste i da pokažu kako Bogdan Laban predstavlja isključivu sliku SNS, a njegovo ponašanje – način vođenja politike naše stranke. Na taj način uvređen sam ja lično, kao i velika većina članova naše stranke. Želim da naglasim da najveći broj članova subotičkog SNS, čine časni i pošteni ljudi koji ne podržavaju manir gospodina Labana u vođenju Grada niti rečnik iskazan u razgovoru sa mnom. Politika ne može biti čekanje i komentarisanje procesa koje drugi pokreću, već za nju treba imati hrabrosti, hrabrosti u preuzimanju odgovornosti i uobličavanju onoga što verujemo da je moguće. S tim u vezi neka gospoda iz opozicije koja su defilovala subotičkim i srpskim medijskim prostorom u vezi sa ovim slučajem počnu da se bave politikom, a dok ne budu pokazali jasnu volju i spremnost da vode, naše zasluge neka ostave nama. Bio sam, i ostajem privržen javnom interesu, međusobnom uvažavanju i otvorenom dijalogu kao osnovnim političkim vrednostima za koje se zalaže i centrala naše stranke, odnosno Srpska napredna stranka u celini, a u koju je gospodin Laban očigledno zalutao", naveo je Polovina u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track