UNOSNI POSLOVI KRKOBABIĆA U CRNOJ GORI: Prošle godine zaradio 135 000 evra
Foto: Vlada Srbije

ima se

UNOSNI POSLOVI KRKOBABIĆA U CRNOJ GORI: Prošle godine zaradio 135 000 evra

Politika -

Podgorička kompanija „Jet Direct“, koja posluje preko računa u Prvoj banci, a koja je u vlasništvu članova porodice srpskog ministra bez porfelja za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milana Krkobabića, ostvarila je u prošloj godini dobit od 135.111 evra.

To se može vidjeti u finansijskom izvještaju Poreske uprave, u koji je „Dan“ imao uvid. Ministrov brat Nebojša Krkobabić i bratanić Marko Krkobabić vlasnici su polovine podgoričke kompanije “Jet Direct”, navodi portal IN4S.

foto: Beta/Emil Vaš

Druga polovina pripada Milutinu Damjanoviću, koji je direktor njihove srpske firme, i Bojanu Repiću, koji je u beogradskom ‘Jet Direct’ predstavnik za tehničku podršku. Kompanija “Jet Direct” u Podgorici je osnovana u februaru 2014. godine.

Crnogorska Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA u saradnji sa srpskom Mrežom za istraživanje organizvanog kriminala i korupcije (KRIK) u decembru prošle godine je objavila podatke o imovini sprskih ministara u Crnoj Gori.

Tada je pomenuta i kompanija “Jet Direct”, za koju je tada utvrđeno da ima otvoren račun kod Prve banke. Objavljen je tada i dokaz da su Krkobabići u Prvoj banci u februaru 2014. godine položili ulog od ukupno 19.000 evra. Njihovi partneri Repić i Damjanović tada su uplatili isto toliko. Riječ je o novcu koji je predstavljen kao osnivački ulog.

foto: Beta/Emil Vaš

U finansijskom izvještaju podgoričke firme, članova porodice dugogodišnjeg srpskog ministra, piše da je kapital te kompanije 211.111 evra, od čega se 41.906 evra odnosi na “gotovinske ekvivalente i gotovinu”. Kapital kompanije “Jet Direct” u 2015. godini bio je duplo manji i iznosio je 100.607 evra. Sa druge strane neraspoređena dobit u 2015. godini te firme bila je 62.607 evra.

(Kurir.rs/IN4S)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: "Beograd na vodi" na ledu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track