BAHATA PREMIJERKA! Ana traži vilu na Dedinju od 1.000 kvadrata! Hoće da useli i svoju devojku doktorku!
Foto: Reuters

Predsednica Vlade šokirala megalomanskim zahtevom

BAHATA PREMIJERKA! Ana traži vilu na Dedinju od 1.000 kvadrata! Hoće da useli i svoju devojku doktorku!

Politika -

Premijerka Ana Brnabić zatražila je da se preseli u državnu vilu na Dedinju, i to ni manje ni više nego od čak 1.000 kvadrata, ekskluzivno saznaje Kurir u vrhu vlasti.

U rezidenciji bi s njom stanovala njena partnerka,doktorka zaposlena u Kliničkom centru Srbije.

Brnabićeva, kao premijerka, ima pravo da s porodicom stanuje u jednoj od luksuznih državnih nekretnina dok obavlja pomenutu funkciju, ali kako država zagovara štednju na svim nivoima i kako narodu plate i penzije nisu vraćene na stari nivo, očekivalo se da i šefica Vlade „povuče ručnu“.

Ovde nije u pitanju samo preseljenje u luksuznu vilu u najotmenijem kvartu u Beogradu, tu su i enormni troškovi selidbe premijerke i njene partnerke u tu nekretninu, koji će ići preko grbače naroda.

foto: Shutterstock

Preskupo baškarenje

- Brnabićeva po zakonu ima pravo da koristi državnu vilu, ali, iskreno, niko nije verovao da će hteti da ode iz svog stana, a i ostavljala je utisak osobe kojoj nije važno da „utrči“ u kućerinu na Dedinju. Predstavljala se kao skromna, zato smo se i razočarali kad smo čuli šta je njen zahtev - kaže izvor našeg lista iz Nemanjine 11 i nastavlja:

- Već mnogo funkcionera koristi državne vile, naravno, svi su oni tamo po zakonu, ali to dodatno opterećuje budžet u vreme krize. Sad će na sve to morati da se dodaju i troškovi režija i održavanja za vilu koju će koristiti premijerka. Sve državne nekretnine se održavaju, ali kad neko uđe tu da živi, troškovi skoče. Tu su troškovi komunalija - struja, voda, infostan, koji su, naravno, veći nego u vreme kad je kuća prazna. Računica je da će skoro 15.000 € mesečno građane Srbije koštati luksuziranje premijerke.

Najbogatija u Vladi

- To su rezidencijalni objekti, te kuće imaju sve što vam padne na pamet. Neretko su u dvorištima i bazeni - navodi naš izvor.Jednu od takvih kuća, s bazenom i prostranim dvorištem, još uvek koristi Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije. Iako je imao isto pravo, Aleksandar Vučić, nekadašnji premijer, danas predsednik Srbije, ostao je u svom stanu s porodicom.

Prema imovinskoj karti, Ana Brnabić spada među najbogatije u Vladi. Ona ima stan od oko 328 m2 u Beogradu, i to na Dedinju, u blizini Belog dvora, pa je njena želja za preseljenjem u državnu vilu u istom kraju u najmanju ruku zbunjujuća. Brnabićeva nije odgovorila na naša pitanja do zaključenja broja.

Upala mu kašika u med

BRAT DEBELO PROFITIRAO OD DRŽAVE

foto: Printscreen

Kompanija „Asseco SEE“, kojom rukovodi Igor Brnabić, brat srpske premijerke, od države je prethodnih godina zaradila milione. Samo ove godine od državnih institucija dobila 13 poslova. Iako je Ana Brnabić ranije tvrdila da u ovome nema ničeg spornog, simptomatično je da je firma koju vodi njen brat 2016, kad je ona već bila u Vladi, prihodovala 39,6 miliona evra, što je za šest miliona više nego godinu dana ranije.

Loše počela mandat • Svi biseri premijerke

1. Srbi manjina u svojoj zemlji

• Navela je da je najvažnija stvar Briselskog sporazuma položaj srpske manjine na KiM, a Srbi u svojoj zemlji ne mogu biti manjina

2. Nije znala koje telo donosi zakone

• Na Tviteru je napisala da je Vlada Srbije usvojila zakon, a zakone usvaja Narodna skupština, što je javnost ismejala

3. Pravdala se Rusima

• Ruskom ambasadoru predala je transkript intervjua za američku agenciju kako bi mu dokazala da su je pogrešno interpretirali povodom izbora između Rusije i EU

4. Razume Vulinov prostački rečnik

• Pošto je Krik otkrio da je Vulinu 205.000 evra za stan dala ženina tetka iz Kanade, a njegova stranka napala urednika portala tvrdeći da je „narkoman“, premijerka je rekla da razume Vulinovu „emotivnu reakciju“

5. Zamena teza u slučaju Vranjskih

• Na Tviteru je napisala da su Vranjske novine u ovoj godine od Vlade Srbije dobile 1,7 miliona dinara, te da je to više nego što su dobile za pet godina vlasti DS. Korisnici ove mreže su je odmah podsetili da su Vranjske dobile novac na konkursu, za medijski sadržaj, a da im niko nije „dao“

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track