ALEKSANDAR VUČIĆ: Hajde da ne živimo u mitskoj prošlosti, ali ni lažima da smo sve izgubili na KiM
Foto: RTS Printscreen

Predsednik srbije gost upitnika na rts

ALEKSANDAR VUČIĆ: Hajde da ne živimo u mitskoj prošlosti, ali ni lažima da smo sve izgubili na KiM

Politika -

Hajde da ne živimo u mitskoj prošlosti, ali ni u lažima da smo sve izgubili na Kosovu i Metohiji, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i naglasio da je važno rešiti odnose Srba i Albanaca jednom zauvek.

Plašim se da nećemo imati snage za to, a voleo bih da imamo, rekao je Vučić u emisiji "Upitnik" na RTS i istakao da se može naslutiti šta on misli, ali da neće govoriti o rešenju dok u unutrašnjem dijalogu koji će biti institucionalizovan sledećeg meseca ne čuje i druge.

Realnost na Kosovu i Metohiji nije onakva kakva nam se dopada, ali da je sve izgubljeno ne bih se toliko za njega borio, rekao je Vučić.

On je objasnio neće kandidovati teme za unutrašnji dijalog, za koji veruje da će trajati nekoliko meseci, već će slušati sagovornike, a na kraju će reći šta misli da je realno i moguće.

Ramuš Haradinaj jeste optužen u Srbiji za ratni zločin, ali Vučić nekome ko nikad nije otišao na Kosovo ne želi da se pravda što je Srpska lista sa njim u koaliciji.

Bez odluke Srbije nema ničega, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji sa Kosovom, i odbacio navode da visoka predstavnica EU Federika Mogerini več ima pripremljen tekst tog sporazuma.

Ne postoji tako formulisan sporazum, pa ja se sa tim ljudima viđam skoro na dnevnom nivou, rekao je Vučić u emisiji "Upitnik"“ na RTS. On je poručio da Kosovo neće biti član Ujedinjenih nacija, osim ako Srbija bude nečim zadovoljna, ali neće biti time što joj govore da prizna nezavisnost.

On je odbacio navode da je pronalaženje rešenja za Kosovo i Metohiju neminovno, primetivši da je u SAD neminovno samo platiti porez i umreti, a da u Srbiji čak ni plaćanje poreza, na žalost, nije neminovno.

Vučić ističe da su, šta više, male šanse da se pronađe kompromisno rešenje, i dodao: "Ali, spreman sam da politički stradam u borbi za to, a u želji da naša deca u budućnosti mogu da se bave nečim drugim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track