MILUTIN MRKONJIĆ: Osvetićemo Slobu, dokazaćemo da je ubijen u Hagu!
Foto: Dragan Kadić, Profimedia

Počasni predsednik SPS podržao Ivicu Dačića

MILUTIN MRKONJIĆ: Osvetićemo Slobu, dokazaćemo da je ubijen u Hagu!

Politika -

Siguran sam da i Slobodanova porodica želi da se dokaže šta mu je rađeno u Hagu i kako je zapravo okončao život, tvrdi Mrkonjić

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić podržao je inicijativu svog stranačkog lidera Ivice Dačića da se pokrene međunarodni sudski postupak i dokaže da je Slobodan Milošević ubijen tokom procesa pred Haškim tribunalom.

Mrkonjić za Kurir kaže da postoji dokumentacija koja nesumnjivo pokazuje da je Milošević trovan u Hagu. Najveći deo toga, kako kaže, može da se pročita u knjizi „Anatomija sudskog ubistva“, čiji je autor Miloševićev lekar Vukašin Andrić.

- Slobodan je ubijen nevin i tačka. Svaka čast Dačiću što je to ponovo pokrenuo, jer znamo to već dugo, evo već 11 godina. Slažem se da je najzad sazrelo vreme da se istina pred svima dokaže i da za to neko odgovara, a to su oni koji su ga zatvorili i koji su nas bombardovali. Oni su adresa na koju se obraćamo. Dačića ćemo svi u SPS zdušno podržati u tome - izjavio je Mrkonjić.

On poručuje da je ubeđen da će taj proces dokazivanja biti uspešan i da zbog toga neće biti zadovoljne zapadne sile.

- To zašto je Slobodan ubijen govori o politici takozvane međunarodne zajednice prema malim državama. Tako se vlada svetom. Siguran sam da i Slobodanova porodica želi da se dokaže šta mu je rađeno u Hagu i kako je zapravo okončao život. Ubeđen sam da to možemo da izguramo na čistac - poručio je Mrkonjić.

Dačić je juče za naš list najavio da bi ubistvo Miloševića trebalo da se kao slučaj pokrene pred međunarodnim institucijama.

- Nisu mogli da ga osude. To je najvažnije. Zato su ga i ubili pogrešnim lekovima, za šta postoje dokazi... Sad je kasno, ali možda bi trebalo... Ali ne vlast, nego pravni zastupnici Miloševića. Govorio sam to više puta, ali postaviću to pitanje advokatima da vidimo šta može da se uradi - izjavio je aktuelni šef diplomatije, koji je Miloševića nasledio na čelu SPS.

Sumnja i u datum smrti

SUDSKO UBISTVO ANTIPSIHOTIKOM

U knjizi „Anatomija sudskog ubistva“, koja je objavljena pre sedam meseci, doktor Andrić ne samo što tvrdi da je Milošević ubijen u Hagu već sumnja i u datum njegove smrti. Autor je ispričao da postoje osnovane sumnje da je Milošević umro dan ranije nego što se navodi u zvaničnoj verziji. Tvrdi takođe da Milošević „nije otrovan lekom za lepru ‚rifampicinom‘, već anestetikom ‚droperidolom‘“. Lek „droperidol“ spada u grupu antipsihotika, a pod njegovim dejstvom ljudski organizam se može dovesti u stanje potpune obamrlosti, neke vrste dubokog sna, nalik smrti.

Kurir / I. K.

Foto: Dragan Kadić, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Da li je Sloba ubijen u Hagu ili je još živ - Sve teorije zavere o smrti Slobodana Miloševića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track