PALMA O UNUTRAŠNJEM DIJALOGU O KIM: Kada je reč o nacionalnom pitanju, svi treba da budemo složni!
Foto: Nemanja Pančić

Predsednik JS o Vučićevom predlogu

PALMA O UNUTRAŠNJEM DIJALOGU O KIM: Kada je reč o nacionalnom pitanju, svi treba da budemo složni!

Politika -

JAGODINA - Kada je u pitanju predlog predsednik Srbije Aleksandra Vučića o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma ističe da je potrebno "ugledati se na sve države sveta".

"Radi se o nacionalnom pitanju, a kada govorimo o nacionalnom pitanju, treba da budemo svi složni i tu ne treba da bude opozicije. Opozicija neka bude kada je na dnevnom redu budžet, infrastruktura i ostale teme, a kada govorimo o nacionalnom pitanju, treba da postignemo konsenzus i da zajednički podržimo Srbe na Kosovu i Metohiji i damo predlog da se potpiše sporazum i rešimo pitanje Kosova i Metohije, a da pri tom ne priznamo jednostrano proglašenu nezavinost Kosova i Metohije“ , izjavio je Marković na svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, povodom 17. oktobra Dana oslobođenja Jagodine u Drugom svetskom ratu.

foto: Kurir

"Veoma radosna vest za građane Srbije je povećanje plata u javnom sektoru i penzija, što znači da će njihovi kućni budžeti biti veći. To je postalo izvodljivo zahvaljujući reformama koje je predložio tada premijer, a danas predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Da tada reforme nisu usvojene danas penzioneri ne bi imali, ne za struju, nego za svetlo, što podrazumeva dve sijalice", rekao je Marković.

Na današnjoj svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, uručeno je 25 Oktobarskih nagrada zaslužnim pojedincima, ustanovama i organizacijama i po 50 000 dinara. Nagrade su dobili učenici osnovnih i srednjih škola koji su postigli zapažene rezultate, sportisti, kulturni radnici, predstavnici policije i drugih organizacija.

(Kurir.rs/Foto: Promo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV UŽIVO! Saslušani studenti u Prekšajnom sudu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track