ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Farsa u skupštini - alibi vlasti za nove izbore
Foto: Stefan Jokić

nek raspišu ako žele

ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Farsa u skupštini - alibi vlasti za nove izbore

Politika -

BEOGRAD - Đordje Vukadinović iz Poslaničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije pozvao je danas rukovodstvo Skupštine Srbije, Srpske napredne stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "ne urušavaju" Skupštinu da bi "našli alibi" za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

foto: Nebojša Mandić

"Apelujem i molim da ako su rešili da raspišu izbore, neka to urade, a ne da se pravi farsa, da ne urušavaju Skupštinu da bi našli alibi za raspisivanje izbora. Jasno je da će ih biti, ako to želi Aleksandar Vučić", rekao je Vukadinović novinarima u Skupštni Srbije.

On je rekao da se u Skupštini pravi kriza, drama i incidenti, da bi vlast dobila alibi za izbore koji zavise od predsednika i njegove volje.

"Preskupa je cena zarad sumnjivog alibija da se urušava ovaj dom, kao što je slučaj poslednjih dana. Apelujem i na kolege iz opozicije da im ne pomažu u urušavanjuu Skupštine", rekao je Vukadinović.

Ukoliko se situacija u Skupštini otela kontroli - po rečima Vukadinovića, njena predsednica Maja Gojković bi trebalo da zakaže konsultacije s poslanicima da bi se rad "vatio u normalu" i našao konsensus oko minimuma uslova za normalan rad.

foto: Printscreen

Vukadinović je novinarima pokazao svoj indeks sa Filozofskog fakulteta, navodeći da je "dosadan" jer mu je srednja ocena 10, kao i diplomski rad.

Predsednica Skupštine Maja Gojković je juče rekla da je troje poslanika Pokreta Dveri upalo u njen kabinet, da su je vredjali i vikali i onemogućavali je da izadje iz kabineta da bi se sastala sa italijanskom delegacijom, dok su poslanici Dveri rekli da to nije tačno, da su je pitali o tome zbog čega je Boško Obradović udaljen sa sednice, ali da je niko nije vredjao niti fizički napao. Gojković je danas pokazala modricu za koju tvrdi da su joj je napravili poslanici Dveri.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Snimak iz kabineta Maje Gojković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja