DOČEK ZA SVAČIJI DŽEP: Evo gde možete za Novu, ali samo ako uplatite na vreme!
Foto: Profimedia

Isplanirajte doček 2018. godine

DOČEK ZA SVAČIJI DŽEP: Evo gde možete za Novu, ali samo ako uplatite na vreme!

Društvo -

Agencije uveliko nude novogodišnje aranžmane za evropske metropole po cenama od 69 do 190 evra, dok luksuznije varijante koštaju od 460 do 2.600 evra

Oni koji planiraju da Novu 2018. godinu dočekaju u inostranstvu najjeftinije će proći ako u narednih mesec dana izaberu neku od frst minit ponuda za evropske gradove koje se kreću od 69 do 190 evra za tri noćenja s doručkom i autobuskim prevozom.

Građani s malo dubljim džepom koji se odluče da najluđu noć provedu u nekoj od evropskih metropola i tamo otputuju avionom za četiri-pet noći moraće da izdvoje između 450 i 600 evra.

U ponudi turističkih agencija su i daleke destinacije koje su toliko skupe da ih uglavnom mogu priuštiti samo najbogatiji građani Srbije. Veliko interesovanje vlada za doček Nove 2018. u Bakuu, gde pet noći s doručkom košta 779 evra, dok će oni koji se odluče za Tanzaniju za osam noći morati da iskeširaju 2.600 evra.

foto: Profimedia

Turisti bi trebalo da obrate pažnju na to da većina novogodišnjih aranžmana ne uključuje svečanu novogodišnju večeru, već se ona posebno doplaćuje, a cena zavisi od vrste hotela i usluge.

- Interesovanje je bolje nego prošle godine i svi koji se odluče do kraja meseca mogu da kupe najpovoljnije aranžmane i da biraju hotel i polazak. Kao i ranije, najviše se traže najjeftinije autobuske ture po Evropi od jednog do sedam noćenja. Daleke destinacije su u vreme Nove godine još skuplje nego inače, pa su one samo za baš bogate - kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Juta).

foto: Printscreen

On dodaje da domaće agencije organizuju ture iznenađenja po Vojvodini i centralnoj Srbiji, gde turisti do poslednjeg momenta ne znaju gde će provesti najluđu noć.

foto: Dado Đilas

Kurir / Slavica Tomčić

Foto: Profimedia, Dado Đilas, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track