ŠUTANOVAC IZRIČIT UOČI BEOGRADSKIH IZBORA: DS ni za koga drugog više neće deliti letke i lepiti plakate!
Foto: Dragana Udovičić

Ime kandidata demokrata za gradonačelnika još u tajnosti

ŠUTANOVAC IZRIČIT UOČI BEOGRADSKIH IZBORA: DS ni za koga drugog više neće deliti letke i lepiti plakate!

Politika -

Lider DS Dragan Šutanovac izjavio je da ne postoji opcija da na beogradskim izborima ta stranka stane iza nekoga, već da je jedina mogućnost da "stanu jedni uz druge".

foto: Filip Plavčić

"Sama činjenica da neko ima ideju da DS stoji pozadi i deli letke, lepi plakate i apludira je nakaradna. Ne postoji opcija da ikada više stojimo iza bilo koga", rekao je Šutanovac, odgovarajući na pitanje da li postoji šansa da DS na beogradskim izborima stane iza nekadašnjeg lidera stranke i bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa.

ŠUTANOVAC: Licemerne i netačne optužbe da bežim od problema Kosova

"Imamo loša iskustva, jedina opcija za nas je da stanemo jedni uz druge", rekao je Šutanovac.

foto: Dado Đilas

Na pitanje zašto ne saopštavaju ime kandidata, Šutanovac kaze da će na vreme saopštiti svoju odluku. Upitan da li će on biti kandidat, kaže da stranka zahteva da pred građane izađu sa svojim kandidatom, najboljim timom i jasnom politikom.

DRAGAN ŠUTANOVAC, PREDSEDNIK DEMOKRATSKE STRANKE OTVORIO DUŠU: Jankoviću je sujeta došla glave

Šutanovac kaže i da su otvoreni za razgovore sa strankama opozicije, a na pitanje koliko je realno da naprave dogovor sa Jankovićem i Jeremićem o zajedničkom nastupu odgovara da je politika veština koja stvara određenu realnost.

foto: Dado Đilas

"Ali svakako, to pitanje nije za nas već za njih", navodi Šutanovac i dodaje da je za DS pored vrednosnih preduslova jedini uslov da nema saradnje sa SNS.

Na pitanje da li je bilo reakcija posle njegove izjave da je vreme da "Đilas podrži kandidata DS i tako se oduži stranci", Šutanovac kaže da je bilo brojnih pozitivnih reakcija, ali da se Đilas nije javio.

ŠUTANOVAC: Došlo je vreme da Đilas podrži DS

Šutanovac objašnjava da ne misli samo na njega, već i na druge koji su se afirmisali zahvaljujući DS, a sada kada su van stranke hteli bi da upravljaju strankom, a neki bi i da je ugase.

foto: Marina Lopičić

Šutanovac je ocenio i da bi vanredni parlamentarni izbori bili besmisleni, ali da se DS sprema i za njih.

(Kurir.rs/Tanjug/Blic/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track