POSLANICA DJB ODBILA DA DA IZJAVU POLICIJI POVODOM INCIDENTA U SKUPŠTINI: Nisam dobila nikakav dopis iz MUP
Foto: Printscreen/Parlament

saopštenje

POSLANICA DJB ODBILA DA DA IZJAVU POLICIJI POVODOM INCIDENTA U SKUPŠTINI: Nisam dobila nikakav dopis iz MUP

Politika -

BEOGRAD - Poslanica Dosta je bilo (DJB) Ana Stevanović odbila je da da izjavu MUP-u povodom incidenta na sednici Adminitrativnog odbora na kom je šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović kompjuterskim mišem gađao predsednika tog odbora Aleksandra Martinovića, objavljeno je danas na sajtu DJB.

Iz DJB navode i da Ana Stevanović nije dobila nikakav dopis od MUP-a već ju je kontaktirala sekretarka jednog skupštinskog odbora, koja je najavila da će MUP poslanike ispitati u cilju prikupljanja dokaza.

"Na pitanje 'Zašto saslušavate poslanike u Skupštini' predstavnici MUP-a odgovorili su danas da je tako praktičnije", navode iz DJB, ali i pohvaljuju profesionalnost službenika policije koji, kako DJB ocenjuje, nisu krivi za "taj cirkus".

Iz tog pokreta ističu i da manir policijskog saslušavanja u Skupštini do sada još nisu videli i da je to je korak napred u obesmišljavanju rada institucija zakonodavne i sudske vlasti.

MUP je juče saopštio da je saslušao šest poslanika Srpske napredne stranke zbog incidenta na sednici Administrativnog odbora, kao i da će saslušati i sve ostale poslanike iz drugih stranaka koji su prisustvovali toj sednici.

MUP je naveo i da je sa tužiocem dogovoreno da se svi razgovori obave u Domu Narodne skupštine zbog obaveza poslanika.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Prinscreen/Parlament)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Rijaliti u sudnici Haškog tribunala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track