VUČIĆ USKORO IDE NA SASTANAK SA PUTINOM: Evo o čemu će razgovarati dva predsednika
Foto: AP

bilateralni susret

VUČIĆ USKORO IDE NA SASTANAK SA PUTINOM: Evo o čemu će razgovarati dva predsednika

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 18. do 20. decembra u poseti Rusiji tokom koje će s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o jačanju političke, ekonomske i vojno-tehničke saradnje i odnosima u regionu, saopšteno je danas posle susreta Vučić i ruskog ambasadora Aleksdandra Čepurina u Beogradu.

Čepurin je rekao da je poseta predsednika Vučića od najvećeg značaja za odnose Srbije i Rusije i da će doprineti daljem jačanju svestrane saradnje dve zemlje, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Vučić je rekao da će sastanak s predsednikom Putinom biti važan za razgovore o konkretnim predlozima za unapređenje političkog dijaloga, kao i ekonomske, vojno-tehničke i svake druge saradnje Srbije i Rusije, dodaje se u saopštenju.

Očekuje se da će dvojica predsednika razgovarati i o drugim temama - od odnosa u regionu do političke i ekonomske situacije u svetu, a Vučić će razgovarati i s brojnim ruskim zvaničnicima i privrednicima.

U saopštenju se dodaje i da je Čepurin Vučiću uručio pismo predsednice Saveta Federacije Valentine Matvijenko, koja je nedavno boravila u Beogradu, i u kom je pored drugog navela da je "konstruktivna i otvorena razmena mišljenja po pitanjima od uzajamnog interesa potvrdila da širenje rusko-srpskih veza u svim oblastima odgovara nacionalnim interesima dve zemlje".

"Naš sastanak je još jednom pokazao obostrano interesovanje za razvoj višesmerne i uzajamno korisne saradnje Rusije i Srbije, zasnovane na principima bratskog prijateljstva, poštovanja i uzimanja u obzir interesa obe strane i pružio priliku da zacrtamo dalje korake radi intenziviranja bilateralnih veza, uključujući i one na međunarodnoj sceni", navela je Valentina Matvijenko u pismu Vučiću

(Kurir.rs/Beta)

Foto AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Neverovatno! Samo zbog ove reči je bivši inspektor završio u komi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track