A SAD ADIO Božo Prelević: Jankoviću, srećno ti bilo
Foto: Dado Đilas, Fonet

Još dvojica članova napustila PSG

A SAD ADIO Božo Prelević: Jankoviću, srećno ti bilo

Politika -

Božo Prelević, koji je nedavno izabran za člana Predsedništva, kaže da je napustio Pokret slobodnih građana zbog neslaganja u stavovima

Pokret slobodnih građana (PSG), na čijem je čelu bivši zaštitnik građana Saša Janković, napustilo je još dvoje članova - advokat Božo Prelević i pozorišni reditelj Kokan Mladenović.

Prelević, koji je pre samo desetak dana na vanrednoj skupštini PSG izabran za člana Predsedništva PSG, napustio je organizaciju zbog, kako je naveo, razlike u stavovima.

On je Jankoviću poželeo sreću u daljem radu.

- Ja sam svoj posao završio, postavio sam odbore na noge, što je i bio moj zadatak. Nažalost, već neko vreme imamo razlike u stavovima, pa je ovo logičan sled događaja. Izašao sam, ali im želim svu sreću - rekao je Prelević.

PSG je napustio i Mladenović, ali on u razgovoru za Kurir tvrdi da je samo potpisao osnivanje Pokreta, te da nije bio aktivan član istog.

- Samo sam dao potpis da se osnuje PSG. Smatrao sam tada da je to važno. Nikad nisam bio njegov aktivan član niti sam učestvovao u radu i političkom delovanju - kazao je Mladenović.

Kokan Mladenović, foto: Dragan Kadić

Ovo je nastavak osipanja PSG - nedavno su iz njega izašli i novinar Srđan Škoro i akademik Dušan Teodorović. Oni se, kako su naveli, nisu slagali sa onim u šta je počeo da se pretvara Pokret, u privatno preduzeće Saše Jankovića i njegove supruge Slavice. S funkcije je otišla i Aida Ćorović, mada, kako je saopštila, zbog zdravstvenih razloga. Mnogi potpisnici „Apela 100“, u međuvremenu su se udaljili od Jankovića: trener Duda Ivković, novinarka Biljana Lukić, glumac Branislav Trifunović...

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, kazao je da će Jankoviću dati mandat za sastav vlade kad na parlamentarnim izborima osvoji većinu, kao i da je Janković bio spreman da nastavi proteste misleći da će mu on pod pritiskom dati premijersku fotelju. Janković nije želeo da odgovori na ove navode.

Kurir / K. B.

Foto: Dado Đilas, Dragan Kadić, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Bakir Izetbegović ponovo provocira!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track