Slavica Đukić Dejanović: Gradski izbori na proleće sasvim su dovoljni!
Foto: Zorana Jevtić

Ministarka bez portfelja za demografiju i populacionu politiku

Slavica Đukić Dejanović: Gradski izbori na proleće sasvim su dovoljni!

Politika -

BEOGRAD - Ministarka bez portfelja za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović ocenila je danas da su na proleće izbori u Beogradu sasvim dovoljni i da vanredni parlamentarni izbori nisu potrebni.

"Da odlučujem, ja se ne bih opredelila za vanredne izbore. Mislim da su izbori u Beogradu sasvim dovoljni i da treba ceniti sve što je menadžment grada uradio i što će nastaviti da radi u budućnosti", rekla je Đukić Dejanović novinarima pred početak konferencije o zloupotrebi dečijeg rada.

Ona je ponovila mišljenje da ako bi ipak došlo do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora nekoliko meseci nakon gradskih, da bi bilo pametnije raspisati ih u isto vreme.

"Ja zaista mislim da mandat treba da traje onoliko koliko vas građani biraju, jer period od četiri godine je period kada možete videti šta vlada, na lokalnom i nacionalnom nivou, zaista može da uradi.

Ipak, ako se stvori takva situacija da značajne institucije ne mogu da funkcionišu, ako opozicija što je njeno pravo, traži da se ponove izbori i ako se eventualno ta odluka o održavanju donese nekoliko meseci nakon gradskih, onda je u interesu građana, finansijski i praktično bolje da ti izbori budu u istom danu", rekla je Đukić Dejanović novinarima.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: HRVATIMA PRETI 12 GODINA ROBIJE? Tužilaštvo odlučuje šta će biti sa huliganima sa derbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track