ŠUTANOVAC SA POSLANICOM EVROPSKOG PARLAMENTA Fajon: Evropski socijalisti podržavaju DS u Beogradu
Foto: Printscreen Twitter

podrška pred izbore

ŠUTANOVAC SA POSLANICOM EVROPSKOG PARLAMENTA Fajon: Evropski socijalisti podržavaju DS u Beogradu

Politika -

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac sastao se sa poslanicom Evropskog parlamenta Tanjom Fajon sa kojom se saglasio o bitnim stvarima za Srbiju kao što su vladavina prava, stanje u pravosuđu i svemu onome što treba da sadrži izveštaj Evropskog parlamenta, saopštila je danas DS.

Fajon je, kako je navela DS, nakon sastanka, istakla da svi u Partiji evropskih socijalista daju podršku Demokratskoj stranci u Beogradu i u Srbiji.

"Uvek imamo dobre, korisne, prijateljske razgovore. Informisala sam se o situaciji u Srbiji pred lokalne izbore, preporuka moja danas u Narodnoj skupštini je bila da je potrebna i nužna reforma pravosuđa, nezavisno sudstvo, sudije, tužioci, naravno i sloboda medija kao deo vladavine prava", rekla je Fajon.

"To su sve bitne tačke na agendi Srbije prema Evropskoj uniji i raduje me da iste teme imamo u razgovoru sa predsednikom stranke, da se slažemo oko bitnih stvari za Srbiju i sigurna sam da ćemo i dalje dobro sarađivati u porodici evropskih socijalista. Naravno, svi dajemo podršku Demokratskoj stranci u Beogradu i u Srbiji," navela je Fajon.

Fajon je izrazila nadu da će Srbija sledeću godinu bolje iskoristiti na putu ka Evropskoj uniji.

Šutanovac je rekao da je veliko zadovoljstvo ugostiti veliku prijateljicu Demokratske stranke, poslanicu Evropskog parlamenta Tanju Fajon i da će i u budućnosti nastaviti uspešnu saradnju.

"Razmenili smo mišljenja pre svega iz oblasti koje tište građane Srbije ali ovog puta postoje teme koje su značajnije, koje se tiču i države a to su vladavina prava, stanje u pravosuđu i sve ono što treba da sadrži sutra izveštaj Evropskog parlamenta", dodao je Šutanovac.

Demokratska stranka je stranka socijaldemokratske orijentacije koja blisko sarađuje sa strankama socijaldemokrate orijentacije u Evropi i ovo je jedan od razloga što smo se danas videli i što planiramo i ubuduće saradnju koja je do sada bila jako uspešna, zaključio je Šutanovac.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Printscreen Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! TROVANJE U VLADI SRBIJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track