MINISTAR POPOVIĆ O VUČIĆEVOJ POSETI MOSKVI: Od Nemanjića nismo imali bolje odnose sa Rusijom
Foto: Marina Lopičić

Utisci nakon istorijskog susreta

MINISTAR POPOVIĆ O VUČIĆEVOJ POSETI MOSKVI: Od Nemanjića nismo imali bolje odnose sa Rusijom

Politika -

Srbija u svojoj istoriji još od vremena Nemanjića nije imala ovako dobre i bliske odnose sa Rusijom, a vest o poseti predsednika Vučića Moskvi bila je puna tri dana udarna vest na svim najvažnijim ruskim medijima, kaže ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

foto: Beta

Popović ocenjuje da, nikada poseta ni jednog državnika iz Srbije nije izazvala tako veliki publicitet u ruskoj, ali i međunarodnoj javnosti.

ALEKSANDAR VUČIĆ: Putin se uključuje u dijalog o Kosovu!

"Između dva predsednika stvorio se odnos velikog poštovanja i razumevanja. Putin je personifikacija lidera koji vodi samostalnu i nezavisnu politiku na čelu Rusije. Zato on pokazuje veliko poštovanje prema našem predsedniku Vučiću koji vodi istu takvu politiku na čelu Srbije", kaže Popović uz napomenu da se, kako kaže, borba za slobodu i nezavisnost uvek prepoznaje i poštuje.

foto: Profimedia

Na radnom sastanku dva predsednika u Kremlju, kom su prisustvovali svi ministri iz srpske delegacije, kao i ruski ministri i savetnici predsednika Putina, razgovaralo se o svim najvažnijim temama od interesa za dve države, objašnjava Popović.

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA VALENTINOM MATVIJENKO: Za Srbiju je najvažnija iskrena podrška Rusije

"Naš predsednik je ponovio stav da Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji i da ostaje privržena svojoj poziciji vojno neutralne države. Više od 25 godina sam prisutan u Rusiji i mogu da potvrdim da predsednik Putin održava ovakve sastanke i gradi ovakve odnose samo sa veoma malim brojem državnika koje Rusija vidi kao svoje iskrene saveznike i prijatelje", ističe Popović.

foto: Beta/Slobodan Miljević

Popović dodaje i da je lično, kako kaže, veoma ponosan što je učestvovao na istorijskom susretu dva predsednika u Kremlju.

(FOTO) PIROTSKI ĆILIM I IKONA SVETOG SAVE: Vučić i Putin razmenili poklone

"Lično sam veoma ponosan što sam učestvovao na istorijskom susretu dva predsednika u Kremlju i što sam imao priliku da vidim koliko je veliko poštovanje koje prema našem predsedniku gaji ceo ruski državni vrh. Cela Srbija treba da bude srećna i ponosna zbog prijateljstva koje smo izgradili sa Rusijom, a najviše zahvaljujući ličnom odnosu predsednika Vučića i Putina", ističe ministar Popović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) LETVOM GA TUKAO DO SMRTI! Policija još traži Nemanju C, ubicu sa Miljakovca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja