HARADINAJ: Srbija s Vučićem napreduje, mi ostali kasnimo
Foto: Marina Lopičić, Fonet

Kosovski premijer nahvalio srpskog predsednika

HARADINAJ: Srbija s Vučićem napreduje, mi ostali kasnimo

Politika -

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je juče da Rusija ne može da se uključi u dijalog jer se odavno povukla iz kosovskog pitanja, da je pitanje priznanja Kosova važnije od pitanja ZSO i naveo da poštuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, iako ga lično nije upoznao, jer se bori za svoj narod.

- Rusija nema nikakvu ulogu ovde i nije potrebno niti prihvatljivo da dovedemo nekog ko nema ulogu i ko nije uključen. S druge strane, SAD su sve vreme bile uključene u dijalog Beograda i Prištine - rekao je Haradinaj i dodao da traže veću posvećenost Vašingtona u tom dijalogu.

Govoreći o odnosu prema predsedniku Srbije Vučiću, Haradinaj je kazao da ga je samo video, a da nije imao prilike da priča s njim, ali da poštuje onoga ko se bori za svoj narod.

- Za mene, može neko biti loš prema meni, ali ako je dobar prema svom narodu, ja to poštujem. Taj koji uspe da vodi svoju zemlju, svoj narod dobro do boljih ciljeva, ja poštujem to i vidi se da je Vučić dosta uradio, vidi se položaj Srbije prema Evropskoj uniji i njen napredak. U regionu svi ostali kasnimo, a Srbija napreduje - konstatovao je Haradinaj.

Kurir / R. K.

Foto: Marina Lopičić, Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja