ŠUTANOVAC: Sklonićemo kriminalce sa ulica, Beograd će biti bezbedan
Foto: Zorana Jevtić

predizborna kampanja

ŠUTANOVAC: Sklonićemo kriminalce sa ulica, Beograd će biti bezbedan

Politika -

Predsednik Demokratske stranke (DS) i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac ocenio je danas da se u glavnom gradu nastavljaju mafijaški obračuni a da su predstojeći izbori prvi korak ka stvaranju bezbednog grada u kojem će kriminalci biti iza rešetaka, a Beograd oslobođen od onih koji ga loše vode.

"Tek je počela Nova 2018. godina, a Beograd je ponovo postao poprište organizovanih kriminalnih grupa, imamo i ubistva u prvim danima nove godine. Mesecima i godinama unazad govorimo da je Beograd jako nebezbedan, a da je po statistici najnebezbedniji grad u Evropi (nakon Kijeva). Krajnje je vreme da se nešto učini kako bi se ovakvo stanje promenilo", rekao je Šutanovac u razgovoru sa građanima beogradskih opština Zvezdara i Voždovac.

Kako je saopštila DS, Šutanovac je rekao da su izbori u Beogradu prvi korak ka promenama i bezbednijem životu.

"Ova vlast uveliko izmišlja brojeve noćenja i turista za Novu godinu samo kako bi opravdali zašto su (gradski funkcioneri Goran) Vesić i (Siniša) Mali od Beograda napravili vašar sa blještavim maketama i destinaciju sa nameštenim tenderima o kojima pišu svetski mediji", rekao je Šutanovac.

On je ocenio da su Beograđanima potrebni posao, bezbednost i kultura a da aktuelnu vlast jedino interesuju usluge po ugovoru, kako bi mogli da zaposle svoje aktiviste, podele sredstva bliskim organizacijama i izvuku novac građana kroz različite tendere.

"U zemlji obespravljenih, to vređa svakog normalnog čoveka i mi im ovo nećemo dozvoliti", rekao je Šutanovac. Osim Šutanovca, razgovoru sa građanima prisustvovali su i prva na listi DS-Nova stranka Vesna Rakić Vodinelić, potpredsednica DS Tamara Tripić, predsednik Gradskog odbora Nove stranke Aris Movsesijan i potpredsednik DS u Beogradu Dragoslav Šumarac.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZORAN MARJANOVIĆ DOBIJA ALIBI? Evo ko će mu biti poslednji adut!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track