SAŠA JANKOVIĆ O UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA: Neki mediji su vodili kampanju najgore vrste
Foto: Beta/Emil Vaš

PSG

SAŠA JANKOVIĆ O UBISTVU OLIVERA IVANOVIĆA: Neki mediji su vodili kampanju najgore vrste

Politika -

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković je danas, govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića, kazao su neki mediji u Srbiji vodili kampanju "najgore vrste stavljajući mete na čelo ljudima".

"Upozoravali smo i upozoravamo na to. Ovo mora da prekine i prestane", kazao je Jankvović na vanrednoj konfereciji za novinare u Beogradu i dodao da je ubistvom Olivera Ivanovića "ubijen jedan od nas".

Janković se osvrnuo na izjave predsednika Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića koji je pred izbore na Kosovu kazao da je "svaki glas za Olivera Ivanovića i bilo koga ko nije na Srpskoj listi glas protiv interesa srpskog naroda".

"To je kazao državni funkcioner Marko Djurić koji je Oliveru Ivanoviću rekao da je 'patološki samozaljubljen i da gradi program na paranoičnom uverenju da mu neko preti'", rekao je Janković.

On je kazao da je Ivanović "živeo u najtežem delu Evrope za život i da je ostao na Kosovu kad je bilo najteže, kao i da je izveden na sudjenje za koje se zna da nije bilo fer".

"Kada je izašao da se brani sa slobode branio se sa svog Kosova. Učestvovao je na izborima čvrsto verujući u ideju da srpski narod treba da ima dostojanstven okvir za svoj život i rad. Nisu ga svi videli takvog", kazao je Janković.

Dodao je da se Marko Djurić "usudio" da kaže da je glas Olivera Ivanovića "glas za razbijanje srpskog jedinstva na Kosovu i Metohiji i glas protiv očuvanja organske veze državnih institucija Srbije sa srpskim narodom u pokrajini".

On je dodao da "ko god da je to učinio radi protiv interesa Srbije, srpskog i albanskog naroda i svakog od nas bez obzira na politička i druga uverenja".

"Ovo mora da prekine i prestane, a ako nešto možemo da garantujemo ovi ljudi i ja kada se nešto budemo pitali u Srbiji, to je da počinioci i njihovi nalogodavci budu izvedeni pred lice pravde i lice zakona", rekao je Janković na konferenciji na kojoj su prisustvovali i Dragan Djilas, Vuk Jeremić, Borko Stefanović i Janko Veselinović.

Upitan "kako ga nije sramota da zloupotrebljava politički ovo ubistvo i da koristi za svoje političke aktivnosti", Janković je rekao da je "svestan svega što je taj list (Informer) pisao o Oliveru Ivanoviću i drugim ljudima".

"Bez obzira na to ovo je vaša zemlja, ovo je naša zemlja, Oliver Ivanović je vaš i moj sunarodnik", kazao je Janković.

Na pitanje "gde je politička granica", Janković je ocenio da ona u Srbiji danas ne postoji, jer je "ovaj režim poništio sve granice".

"Mi stojimo veoma čvrsto u uverenju da granice moraju da se vrate, da politika mora da se vrati u domen legalnog i legitimnog i da mi ne smemo da budemo jedni drugima krvni neprijatelji, da ne smemo da strahujemo za život i živote naših porodica, a to je današnjica u Srbiji", ocenio je Janković.

Janković je pozvao "režim, opoziciju, prorežimske medije i sve druge medije da se stavi tačku na užasan konflikt koji razara društvo u Srbiji".

"U Srbiji je uliveno toliko otrova da mi jedni druge gledamo kao zveri i to je toliko pogrešno i poguno za buduće generacije", rekao je Janković.

Janković je pozvao sve gradjane Srbije na mir i pribranost i izrazio saučešće porodici Olivera Ivanovića, dodajući da je to "ogroman i nenadoknadiv gubitak za njegovu porodicu i Srbiju".

Upitan kako će se ubistvo Ivanovića odraziti na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, Janković je rekao da dijalog mora da teče jer je to "jedina garancija da se ovakve stvari neće dešavati u budućnosti".

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! UBIJEN OLIVER IVANOVIĆ! Vučić: Ubistvo Olivera Ivanovića je za Srbiju teroristički akt!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track