UBICU OLIVERA IVANOVIĆA SNIMILE NADZORNE KAMERE: Pregledali snimke, pa ugledali atentatora!
Foto: EPA, AP

ISTRAGA

UBICU OLIVERA IVANOVIĆA SNIMILE NADZORNE KAMERE: Pregledali snimke, pa ugledali atentatora!

Politika -

Prilikom pregledanja zapisa s kamera uočen je napadač na lidera kosovskih Srba, ne vidi se njegovo lice, ali ovaj trag ipak može biti od pomoći, otkriva Kurir

Snimci sa oko 20 kamera u severnom delu Kosovske Mitrovice, kao i one s prostorija Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ detaljno su pregledani i, kako saznaje Kurir, na jednom se vidi ubica Olivera Ivanovića!

Naš izvor koji je upućen u istragu kaže da ovo umnogome može da doprinese rasvetljavanju krvničkog ubistva jednog od lidera kosovskih Srba. Ivanović je, podsetimo, ubijen s leđa 16. januara, u ranim jutarnjim satima, i to sa šest hitaca.

- Simptomatično je da nijedna od kamera u gradu nije bila okrenuta ka jugu Kosovske Mitrovice. Ipak, prilikom pregledanja snimaka, na jednom od njih je uhvaćen napadač na Ivanovića. Ne vidi se njegovo lice, snimljen je s leđa, ali ovaj materijal ipak može biti od pomoći - navodi naš sagovornik i dodaje:

- Sve kamere su snimale isključivo sever opštine, a nadležni organi još čekaju neke snimke iz južnog dela Kosovske Mitrovice, koji je pod kontrolom Albanaca.

foto: Printscreen

Iako je odmah nakon Ivanovićevog ubistva oformljen poseban tim za istragu ovog slučaja, ni posle dve nedelje zvaničnici ne izlaze s detaljima. Besim Hoti, zamenik komandanta Kosovske policije u Severnoj Mitrovici, rekao je da radna grupa vodi istragu punim kapacitetom, ali da nema novih detalja.

- Policija trenutno istražuje snimke kamera koje su postavljene u širem delu grada. Policija radi po ovlašćenjima tužioca, ali istragu obavlja Kosovska policija, koja radi u dve smene, a njihov rad nadlegedaju dva tužioca - Srbin i Albanac. Na slučaju radi deset policajaca, a monitoring obavlja Euleks, preko koga se razmenjuju sve informacije - naveo je Hoti.

Podsetimo, sumnja se da je na Ivanovića pucano iz automobila u pokretu, a sat vremena kasnije pronađena je zapaljena „opel astra“ za koju se sumnja da je povezana sa slučajem ubistva. Ubica je najverovatnije pucao iz pištolja sa prigušivačem, nakon čega je pobegao u smeru ka Ibru, krećući se isključivo jednosmernim ulicama.

foto: Reuters

Sebastijan Kurc

ŠTO PRE RASVETLITI GNUSNI ZLOČIN

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc kazao je juče da očekuje da će se nadležne institucije pobrinuti da se brzo rasvetli atentat na Ivanovića i odgovorni za taj gnusni zločin privedu pravdi:

- Važno je da ovaj atentat, koliko god bio stravičan, ne bude zloupotrebljen za kočenje pozitivnih političkih procesa. Zbog toga apelujem na sve u Beogradu i Prištini da nastave s dijalogom uz posredovanje EU.

Kurir / B. Karović - B. Bojić

Foto: Reuters, EPA, AP, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OVAKO JE BEŽAO UBICA OLIVERA IVANOVIĆA! Pogledajte koliko mu je trebalo da nestane sa mesta zločina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track