ĐURIĆ: Priština nam nije dostavila nove informacije o ubistvu Olivera Ivanovića
Foto: Zorana Jevtić

nema saradnje

ĐURIĆ: Priština nam nije dostavila nove informacije o ubistvu Olivera Ivanovića

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Priština Beogradu nije dostavila nikave nove informacije o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Voleo bih kada bi nam prištinske institucije, umesto upiranja prsta, pružile bar jedan konkretan relevantan odgovor i kada bi pristupile saradnji, rekao je Đurić novinarima u pauzi okuruglog stola o zdravstvenoj situaciji u pokrajini, koji je organizovan u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

Prema rečima direktora Kancelarije, potrebno je da međunarodne institucije izvrše pritisak na Prištinu kako bi sarađivala sa Beogradom u cilju rasvetljavanja ubistva Ivanovića.

Đurić je dodao da Srbija nastavlja da vodi svoju istragu. Ivanović je ubijen 16. januara s leđa, sa šest metaka iz vatrenog oružja, u Kosovskoj Mitrovici ispred sedišta stranke koju je osnovao. Upitan da li zna nešto o napadu na kuću u kojoj živi prva supruga Olivera Ivanovića, koji se dogodo noćas, Đurić je odgovorio da će proveriti.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV REKONSTRUKCIJA! EKSKLUZIVNO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track