Najnovije vesti

KRENUO DEDINIM STOPAMA, PA POBRAO OVACIJE SOCIJALISTA: O Slobinom unuku Marku (19) malo se šta zna, a evo šta misli o politici i kako sebe vidi u budućnosti
Foto: Damir Dervišagić, Profimedia

Sa majkom Milicom Gajić se pojavio na konvenciji SPS u hali Pinki

KRENUO DEDINIM STOPAMA, PA POBRAO OVACIJE SOCIJALISTA: O Slobinom unuku Marku (19) malo se šta zna, a evo šta misli o politici i kako sebe vidi u budućnosti

Politika

Kada je Slobodan Milošević 2006. umro, njegov unuk Marko imao je svega sedam godina. Dvanaest godina posle, Marko (19) pobrao je najviše ovacija na izbornoj konvenciji Socijalističke partije Srbije, u nedelju u zemunskoj hali Pinki.

 

foto: Damir Dervišagić

 

Kako saznajemo, Marko je uspešno završio gimnaziju u Požarevcu, a potom i upisao Pravni fakultet, jer mu je želja oduvek bila da nastavi stopama svog dede.

 

foto: Dragana Udovičić

 

Kada je 2017. godine proslavio punoletstvo, ekskluzivno za Kurir otkrio je da ne razmišlja o bavljenju politikom, jer je ona njemu i njegovoj porodici nanela mnogo zla.

 

(FOTO) ISTI DEDA! SLOBIN UNUK DOBIO NAJVEĆI APLAUZ U PINKIJU: Pogledajte kako izgleda Marko Milošević junior, koji je sa majkom došao da podrži SPS!

 

Ipak, on se sinoć pojavio na mitingu socijalista i kao što se na fotografijama vidi, veoma liči na svoga dedu, bivšeg predsednika Srbije.

 

foto: Damir Dervišagić

 

Doduše nosi bradu i drugačiju frizuru. Na konvenciji SPS pojavio se sa majkom, Milicom Gajić, a okupljeni članovi i simpatizeri pozdravili su ih burnim aplauzom.

 

foto: Dragana Udovičić

 

On je nedavno u razgovoru za Kurir otkrio da je uveren da je njegov deda do smrti bio dosledan svojim idejama, maksimalno posvećen porodici i neko ko je iskreno voleo svoju zemlju.

 

UNUK SLOBODANA MILOŠEVIĆA ZA KURIR Marko: Politika mi je donela zlo, ali ću u SPS zbog dede

 

Miloševićev unuk, iako u to vreme tek dečak, setio se i jednog od najtežih trenutaka za svoju porodicu.

 

foto: Privatna Arhiva

 

"Bio sam veoma mali kada je deda umro, ali se sećam tog dana. Igrao sam se u kući i prvo mi nisu rekli šta se dogodilo, nego su mi saopštili da se deda mnogo razboleo. Onda sam s mamom otišao u Moskvu kod tate. Tamo sam saznao šta se desilo i pamtim kako smo odande gledali prenos sahrane. Mnogo je bilo teško što nismo mogli da budemo tamo. Danas mi je žao što se najčešće sećam njegovog lika, a ne nekog razgovora ili saveta koji mi je dao. Bio sam suviše mali da bih to upamtio. Imamo neke zajedničke fotografije, ali sam o njemu mnogo čuo od moje porodice, pre svega od mame, s kojom često razgovaram o njemu", ispričao nam je Marko.

 

foto: Privatna ArhivaOn se prisetio i da je u tom periodu bilo zluradih komentara školskih drugova na račun njegovog dede i politike koju je predstavljao. Pošto mu je deda uzor, Marko planira da kad sledeće godine završi gimnaziju, upiše Pravni fakultet, a na pitanje da li planira da se nekada u životu bavi politikom, kazao je:

 

foto: Profimedia

 

"U ovom trenutku ne razmišljam o tome. Politika je nešto što je meni i mojoj porodici nanelo mnogo zla. Ipak, kad napunim 18 godina, razmišljam da se simbolično učlanim u SPS, partiju koju je moj deda osnovao."

 

EKSKLUZIVNO! MILOŠEVIĆEV UNUK SLAVIO PUNOLETSTVO: Dačić bio najveseliji gost!

 

To je i potvrdio pojavljivanjem na skupu SPS u hali Pinki uoči beogradskih izbora, što je okupljene socijaliste podsetilo na obećanje koje mu je na proslavi punoletstva 2017. godine u Požarevcu dao Ivica Dačić.

 

foto: Privatna Arhiva

 

Naime, šef socijalista mu je tada tradicionalno otpevao "Miljacku" i poručio da bi mu bilo drago da se Marko učlani u SPS, kao i da mu u tom slučaju čuva funkciju.

 

Podsetimo, Marka je Slobodan Milošević posebno pomenuo u svom poslednjem obraćanju naciji nakon priznavanja izbornog poraza 6. oktobra 2000. godine. On je tada rekao kako mu je gubitkom vlasti spao veliki teret sa leđa i poručio da će se ubuduće više posvetiti porodici, posebno unuku Marku.

 

 

(Kurir.rs/Foto: Dami Dervišagić, Profimedia)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(KURIR TV) CENTRALNI PREDIZBORNI SKUP SPS-JS

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...