KOMANDANT KFOR-A SALVATORE KUOČI: Odluka o teritorijama nije samo pitanje Beograda i Prištine
Foto: FoNet

veliko pitanje

KOMANDANT KFOR-A SALVATORE KUOČI: Odluka o teritorijama nije samo pitanje Beograda i Prištine

Politika -

PRIŠTINA - Komandant Kfora Salvatore Kuoči izjavio je komentarišući ideju o razmene teritorija između Kosova i Srbije, da je to je "nešto veliko i nije vezano samo Kosovo i Srbiju", kao i da odlučivanje o tome nije mandat ove misije.

On je dao do znanja da misija Kfora nije u bilo kakvom obliku uključena u pregovore o tome, ali nije demantovao činjenicu da možda to postoji kao ideja.

"Mi nismo deo toga, nismo uključeni u taj proces. Ne znam da li je to samo ideja, ili su samo spekulacije, ali to je nešto što može da podstakne druge situacije širom Balkana", rekao je Kuoči, prenosi Kljan Kosova.

foto: Fonet/AP

"Kada govorimo o razmeni teritorija to je nešto veliko i nije vezano samo Kosovo i Srbiju. Ali naravno to nije naš mandat, ova odluka se donosi na najvišem nivou i to nije odluka koja se donosi samo u Prištini i Beogradu".

"Ipak, bez obzira na rešenje mi smo ovde da podržimo mirovni proces, jer šta god da se uradi mora da se uradi isključivo na miran način".

Upitan da li smatra da li postoji rizik za povratak prošlosti na Balkan, Kuoči je naveo da kao međunarodna zajednica, ne veruje da bilo koja zemlja želi povratak u prošlost.

"Balkan je u Evropi i Evropa ne želi da Balkan bude žarišno područje kao što je bilo u prošlosti. Posvećenost Evrope i NATO je da u ovoj zemlji mora da se živi u miru, i važno je što mislimo da ova zemlja zaslužuje bolju budućnost, građani zaslužuju bolju budućnost", zaključio je Kuoči.

(Kurir.rs/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ALBANCI ŽELE DVE DRŽAVE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track