Nije još gotovo, moguća koalicija i SNS-DS

Slavica Đukić-Dejanović

Nije još gotovo, moguća koalicija i SNS-DS

Politika -
Mada ne veruje da će pregovori SNS-SPS-URS propasti, potrpredsednica SPS-a procenila je da u tom slučaju ne bi bio isključen ni scenario - velika koalicija SNS i DS

BEOGRAD - Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da očekuje uspeh pregovora sa naprednjacima i Ujedinjenim regionima Srbije, dodajući da još ništa nije gotovo i da čak, kad bi pregovori propali, ne isključuje ni veliku koalicije SNS i DS.

Pregovori sa SNS i URS deluju energičnije i brže nego oni koje smo u prethodnom periodu vodili sa Demokratskom strankom, rekla je Dejanovićevai

.Ona čekuje da naredne nedelje bude nastavak konstitutivne sednice parlamenta, na kojoj će biti izabrano rukovodstvo Skupštine, sastavi odbora i delegacija u međunarodnim institucijama, a 23. ili 24. jula ona na kojoj treba da bude izabrana nova vlada."Završili smo jednu rundu razgovora sa naprednjacima.

U utorak nastavljamo pregovore sa URS Mlađana Dinkića, a zatim sa ostalima", najavila je Dejanovićeva za Novosti.

Na pitanje da li to znači da će Srbijom definitivno vladati SNS-SPS i URS, Dejanovićeva je odgovorila da "u politici ništa nije konačno".

Mada ne veruje da će pregovori SNS-SPS-URS propasti, Dejanović je procenila da u tom slučaju ne bi bio isključen ni scenario - velika koalicija SNS i DS.

"I to je moguće. Eto, pregovarali smo sa Borisom Tadićem 50 dana, pa ništa. U igri je sve, pa i koalicija SNS i DS", zaključila je Dejanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track