DAČIĆ: Ne možemo da trgujemo Kosovom i Metohijom
Foto: Zorana Jevtić

Lider SPS i šef diplomatije

DAČIĆ: Ne možemo da trgujemo Kosovom i Metohijom

Politika -

SMEDEREVSKA PALANKA - Lider SPS i šef diplomatije Ivica Dačić rekao je danas u Smederevskoj Palanci da Srbija ne može da trguje Kosovom i Metohijom.

"Mi ne možemo da dozvolimo da Srbija radi ulaska u EU izda svoje nacionalne i državne interese, ne možemo da trgujemo Kosovom i Metohijom", rekao je Dačić i ponovio da predsednika Srbije Aleksandra Vučića lažu iz Evrope, međunarodne zajednice, u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Dačić ističe da je protiv ratova sa bilo kim i da Srbija treba da živi i napreduje, ali da se mora voditi mudra i čvrsta politika, te da se sa Srbijom ne može voditi politika u kojoj se postavljaju uslovi.

"Jedno je sigurno, naša koalicija, mi nismo nikada bili izdajnici ove drzave i naroda. Mi ćemo sve dati za Srbiju, ali Srbiju ni za šta na svetu nećemo dati", rekao je Dačić na konvenciji koalicije SPS-JS pred lokalne izbore u Smederevskoj Palanci, koji će biti održani 25. marta.

Prema njegovim rečima, Srbija, zbog svojih interesa, mora da ima dobre odnose sa svima u svetu, ali da se zbog ulaska u EU ne mogu okrenuti leđa i napasti Rusija ili Kinu.

Istakao je da koalicija SPS-JS nikada neće okrenuti leđa Republici Srpskoj, jer su je socijalisti i stvorili, i dodao da je Dejtonski sporazum najveći spomenik Slobodanu Miloševiću.

"Pre njega, pre nas, nije postojao nikada nijedan državni entitet Srba preko Drine i zato mi moramo da ga odbranimo i branićemo ga od pokušaja da ga unište", rekao je Dačić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) 30.000 DINARA MESEČNO PUNIH 10 GODINA! Evo koje majke mogu da se nadaju novčanoj pomoći države

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track