PROMENE U DS: Gordana Čomić od Šutanovca preuzima čelo demokrata
Foto: Zorana Jevtić

Ko će zameniti lidera DS na vrhu stranke

PROMENE U DS: Gordana Čomić od Šutanovca preuzima čelo demokrata

Politika -

U Demokratskoj stranci kažu da će se o imenima kandidata tek govoriti jer se još niko nije otvoreno izjasnio

Generalna sekretarka i poslanica DS u Skupštini Srbije Gordana Čomić najozbiljniji je kandidat za mesto lidera demokrata, nakon što je Dragan Šutanovac podneo ostavku na tu funkciju, saznaje Kurir.

Osim Čomićeve, kormilo DS mogla bi da preuzme i Nataša Vučković, takođe narodna poslanica demokrata, dok bez šanse nije ni predsednik Političkog saveta DS Zoran Lutovac.

- Vodiće se ozbiljna trka za budućeg predsednika DS, a dve žene biće glavni favoriti za tu poziciju. To je svakako na prvom mestu Gordana Čomić, dok je odmah iza nje Nataša Vučković. Međutim, ne treba zanemariti ni Zorana Lutovca, koji takođe ima velike šanse, budući da je već jednom bio kandidat za lidera DS - otkriva izvor Kurira blizak opozicionim krugovima.

Prema njegovim rečima, i pored toga što sva tri člana DS imaju dugogodišnje političko iskustvo, nijanse će odlučivati o izboru novog predsednika.

- I Gordana i Nataša su dugo u stranci i obe su poslanice u parlamentu, a parlament je sada najvažniji podijum za opoziciju, pa time i za DS. S druge strane, i Lutovac je ozbiljan kandidat jer se takmičio i prošle godine, kada je Šutanovcu bio najozbiljniji protivkandidat. On se posebno istakao kada je bio na čelu tima koji je radio na predlogu promena Ustava u oblasti pravosuđa - kaže sagovornik.

Upitani da prokomentarišu izbor budućeg predsednika DS, Čomićeva i Vučkovićeva nisu odgovarale na poruke Kurira, dok je Lutovac poručio da bi organizacioni odbor „trebalo da pripremi izbore u skladu sa Statutom“.

Igor Salak

RANO JE GOVORITI O IMENIMA

Zamenik predsednika DS Igor Salak kaže da je još rano govoriti o imenima.

- Potencijalni kandidati Čomićeva, Vučkovićeva i Lutovac mogli bi da budu predsednici DS, ali mislim da je još rano izdvajati bilo koga. U ponedeljak imamo prvi sastanak organizacionog odbora posle sednice GO na kojoj su podnete ostavke, pa ćemo se dogovoriti kada ćemo održati izbore smatra Salak, a istog je mišljenja i Branislav Lečić.

Kurir / S. Đ.

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track