Linta: Cilj bezumnog hapšenja Đurića da se ponizi Srbija i zastraše Srbi
Foto: Zorana Jevtić

Predsednik Saveza Srba iz regiona

Linta: Cilj bezumnog hapšenja Đurića da se ponizi Srbija i zastraše Srbi

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da hapšenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici predstavlja bezuman i antievropski čin separatističke vlasti u Prištini, s ciljem da se ponizi Srbija i zastraše preostali Srbi u južnoj srpskoj pokrajini.

"Jasno je da separatističke vlasti u Prištini dobro znaju da dijalogom i kompromisom ne mogu da ostvare nezavisno Kosovo sve dok god postoje Srbi na Kosovu i Metohiji i sve dok Srbija vodi politiku čuvanja i jačanja prijateljskih odnosa sa Rusijom, Kinom i drugim državama koje poštuju načela međunarodnog prava", naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On smatra da državno rukovodstvo Srbije treba da reaguje mirno, ali odlučno, na navedeni bezuman i antievropski čin jer svaka ishitrena i nepromišljena reakcija može dodatno otežati položaj Srbije i preostalih Srba na Kosovu i Metohiji.

"Srbija se ne bori samo protiv separatizma kosovnih Albanaca već prije svega protiv zapadnih sila koje dve decenije vode nerazumljivu i štetnu politiku stvaranja nezavisnog Kosova kršeći Povelju Ujedinjenih nacija", ocenio je Linta.

Srbija treba da mirnim putem stavi jasno do znanja zapadnim silama da nikada neće priznati lažnu državu Kosovo, jer na taj način poštuje sopstveni Ustav, međunarodno pravo i daje puni doprinos očuvanju mira i stabilnosti u regionu u Evropi.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track