(VIDEO) ROSU MONSTRUMI, ŠOKANTNI SNIMCI IZ MITROVICE: Snimali se i pevali pre upada, pa oružjem nasrnuli na goloruke Srbe, a onda se slikali s pretučenim Đurićem?!
Foto: Youtube Printscreen, Twitter Printscreen

Čisto zlo

(VIDEO) ROSU MONSTRUMI, ŠOKANTNI SNIMCI IZ MITROVICE: Snimali se i pevali pre upada, pa oružjem nasrnuli na goloruke Srbe, a onda se slikali s pretučenim Đurićem?!

Politika -

BEOGRAD/KOSOVSKA MITROVICA - Pripadnici zloglasne albanske specijalne jedinice ROSU, nadaleko poznate po bezumnoj represiji koju koriste u svim svojim akcijama, juče su pred upad u Mitrovački dvor i hapšenje šefa Kancelarije za KiM Marka Đurića...

... napravili šokantne snimke koji svedoče da je reč o akciji koja je dugo i brižljivo planirana, a za koju se samo čekao pravi trenutak.

Naoružani do zuba - pod punom opremom, s maskama na licu i dugim cevima, zveri ROSU su se pred polazak i u toku "akcije" snimale kako se smeju, mašu i pevaju u oklopnom transporteru.

Ali tu nije bio kraj, trenutak pre sramnog upada u Mitrovački dvor, gde je u toku bila konferencija Marka Đurića i generalnog sekretara Nikole Selakovića, na snimku se vidi kako batinaši ROSU bez pardona...

foto: Youtube Printscreen

... automatskim oružjem nasrću na goloruke Srbe, ćuškaju ih i sateruju u ćošak kao u koncentracionim logorima.

ROSU su goloruke Srbe tukli dugim cevima, kundacima i cokulama, a uglavnom je reč o kontuzionim povredama ekstremiteta, grudnog koša, abdomena i glave.

1 / 3 Foto: Youtube Printscreen

ROSU su svoj nasilnički pir okončali hapšenjem i mučenjem Marka Đurića nad kojim su se doslovno iživljavali - smejali se, zabavljali i likovali dok su ga pretučenog transportovali bornim kolima. To su zabeležili fotoreporteri, ali i ROSU se nisu ustručavale da to šeruju po društvenim mrežama.

Direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović rekao je danas da je u toku jučerašnje nasilne akcije pripadnika specijalne jedinice kosovske policije ROSU u ovu zdravstvenu instituciju zbrinuto 32 povređenih, od kojih je petoro imalo teže povrede, a među njima su bili i predstavnika zvaničnih institucija.

- U bolnici je sinoć zbrinuto 32 povređenih - 17 je zbrinuto na Oftalmologiji zbog povreda nanetih uglavnom suzavcem, biber sprejem, ali bilo je i ozbiljnih povreda kao što je erozija rožnjače. Trinaestoro je primljeno na Hirurško i dvoje na Ortopedskm odeljenje, rekao je Ivanović za Tanjug.

Ivanović je rekao da je od ukupno 32 povređene osobe petoro ima teže povrede. Dodao je i da se radi o povredama glave, toraksa, stomaka, slabinskog predela i karlice.

"Među njima su i zvaničnici kosovskih institucija, predsednici opština, ministar poljoprivrede u vladi Kosova. Očigledno je da je primenjena jedna brutalna sila nad licima koja imaju pun legalitet i legitimitet, rekao je Ivanović koji je i sam prisustvovao nasilnom delovanju pripadnika ROSU.

Ivanović je dodao da jedan broj pacijenata, iz straha od represije, insistrao da ostane anoniman. Povrede, prema njegovim rečima, nanete su dugim cevima, kundacima i cokulama, a uglavnom se radi o kontuzionim povredama i ekstremiteta, grudnog koša, abdomena i glave.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ukazao je da u bolnici zadržan Nenad Rikalo, kosovski ministar poljoprivrde, koji je imao povrede abdomena, i koji je opserviran u toku noći, te su mu rađene pretrage rendgenom i skenerima.

- On je u ovom trenutku u intenzivnoj jedinici i njegovo stanje je stabilno. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zzeljko Jović smešten je u bolnicu sa povredama karlice, ekstremiteta i predložena je hospitalizacija.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

Među pacijentima koji je trebalo da budu hospitalizovani bilo je i onih koji su odbili da ostanu u bolnici, kao što je predsednik opštine Leposavić Zoran Todić, kao savetnik premijera Ivan Milojević, koji je imao povredu oka i toraksa.

Oni su zbrinuti na kucno lečenje i ambulantskom tretmanu, naveo je Ivanović.

(Kurir.rs/Foto: Youtube printscreen/Twitter printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) NEZAPAMĆENA TORTURA NA KIM, SRPSKI ZVANIČNICI NA ŽESTOKOM UDARU: Ovako su specijalci ROSU primenjivali brtutalnu silu u Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track