SIMIĆ IZ SRPSKE LISTE: Vanredni izbori ne odgovaraju albanskim partijama
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

pokušavaju daih na svaki način odlože

SIMIĆ IZ SRPSKE LISTE: Vanredni izbori ne odgovaraju albanskim partijama

Politika -

BEOGRAD - Vanredni parlamentarni izbori na KiM ne odgovaraju albanskim partijama i one pokušavaju na svaki način da ih odlože, kaže poslanik Srpske liste Igor Simić.

On je naglasio da Demokratskoj partiji Kosova Kadrija Veseljija i Hašima Tačija izbori ne odgovaraju jer im predstoje izbori unutar stranke. Samoopredeljenje je podeljeno, podseća on, i nema stranačke organe, dok okupljeni oko Rugovine stranke koju predvodi Isa Mustafa i koji je na lečenju, žele da preuzmu njegovo mesto.

"Nikome od njih ne odgovaraju vanredni parlamentarni izbori i oni će naći način kako da se homogenizuju i da odlože vanredne izbore koji su u ovoj situaciji neminovni", objasnio je Simić za TV Pink.

Dodaje da za sve predloge vlade u skupštini glasaju svi albanski poslanici bez obzira kojoj partiji pripadaju.

"Srpska lista je javno pozvala sve da se deklarišu, da li je napravljena vlada nacionalnog jedinstva ili smo mi jedina opozicija u skupštini", naglasio je Simić.

Govoreći o sukobu koji se desava između velikih albanskih partija on je reakao da u takvim situacijama najčešće stradaju Srbi i da odgovornost za to snosi KFOR koji je došao na KiM sa mandatom da zaštiti sve građane bez obzira na etničku pripadnost.

Za poslednjih nekoliko dana, kako je rekao, "kada je počela da se podgreva situacija u Prištini" učestali su etnički motivisani napadi u Istoku, Klini, Kosovskoj Kamenici, gde se ljudima otima stoka, uništava letina.

(Kurir.rs/Tanjug/Pink/Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track