DAČIĆ SA NESVRSTANIMA: Sastao se sa azerbejdžanskim predsednikom i šefom diplomatije
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

šef srpske diplomatije u bakuu

DAČIĆ SA NESVRSTANIMA: Sastao se sa azerbejdžanskim predsednikom i šefom diplomatije

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, na marginama 18. ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih zemalja koji se održava u Bakuu, razgovarao je sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, a u sadržajnom razgovoru sagovornici su istakli važnost poštovanja međunarodnog prava i principa teritorijalnog integriteta kao temelja suvereniteta država.

Predsednik Alijev je istakao i veoma dobru bilateralnu saradnju između Republike Srbije i Republike Azerbejdžan, sadržajne političke veze, razvijenu ekonomsku saradnju i međusobnu podršku u odbrani teritorijalnog integriteta dve države, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je u razgovoru podvukao važnost predstojeće posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Azerbejdžanu za dalje unapređenje biralteralne saradnje i jačanje veza između dve države i naroda, navodi se u saopštenju MSP.

Dačić sa azerbejdžanskim kolegom

Dačić se sastao i sa šefom diplomatije Azerbejdžana Elmar Mamađarov i oni su danas u razgovoru konstatovali veoma dobru bilateralnu saradnju na političkom i ekonomskom planu.

Ministar Mamađarov istakao je važnost poštovanja principa međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta naglasivši istovetne pozicije po ovim pitanjima Republike Srbije i Republike Azerbejdžan, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije podvukao je važnost predstojeće posete predsednika Srbije Azerbejdžanu što će dodatno podstaći unapređenje sveopšte bilateralne saradnje i međusobnu podršku.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo spoljnih poslova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track