VUČIĆ SA MINISTROM EVROPSKIH I SPOLJNIH POSLOVA FRANCUSKE: Srbija i Francuska istinski prijateljske zemlje
Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

sastanak

VUČIĆ SA MINISTROM EVROPSKIH I SPOLJNIH POSLOVA FRANCUSKE: Srbija i Francuska istinski prijateljske zemlje

Politika -

Srbija i Francuska su istinski prijateljske zemlje, a trgovinska razmena i ekonomska saradanja su na sve višem nivou, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa ministrom evropskih i spoljnih poslova Republike Francuske Žan-Ivom Le Drijanom.

Vučić je istakao da je prošle godine trgovinska razmena bila gotovo milijardu evra - 996 miliona evra, a u prva dva meseca ove godine imamo povećanje od osam odsto, ali se nadamo da može da bude i mnogo više.

Podvukao je da je Francuska jedan od najznačijnih investitora u Srbiji, a da kompanije u francuskom vlasništvu zapošljavaju u Srbiji 11.000 ljudi.

"Želimo da ih bude što više", rekao je Vučić i dodao da smo posebno ponosni na koncesioni ugovor sa "Vansijem" za aerodrom "Nikola Tesla", koji je izuzetno znacajan za Srbiju i njene građane.

Navodeći da je Le Dijanova poseta prva posle 2010. godine, Vučić mu se zahvalio što je danas u Beogradu, posebno u trenutku kada postoji velika svetska kriza oko Sirije.

"Srbija i Beograd su jedino mesto u koje ministar Le Drijan dolazi i na tome smo mu zahvalni. Hvala njemu, ali i predsedniku Emanuelu Makronu na toj odluci", rekao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track